THEMEDIATHOR

Antena HD, un nou canal al Antena Group?

Antena Group a schimbat azi-noapte la ora 02:00 parametrii de receptie utilizati pe satelitul Eutelsat de la pozitia orbitala 16 grade Est.

Antena HD, un nou canal al Antena Group?

Noua frecventa necesită receptor compatibil DVB-S2 MPEG4 ( deci un receiver de satelit HD ):

Satelit Eutelsat 16A, frecvenţa 11131 MHz, polarizare verticală, SR 16593, FEC 2/3, DVB-S2, Roll Off 0,25, Pilot Off, Criptat Conax.

O surpriză mai mică pe această frecvență este reprezentată de adăugarea televiziunii Antena International.

O surpriza mai mare și un semn de întrebare la fel de mare este adăugarea canalului Antena HD, recepționabil pe aceeași frecvență.

Din pacate, toate transmisiile tv de pe aceasta frecvență sunt criptate în Conax ( necesită smartcarduri diferite pentru decodarea fiecăreia dintre aceste televiziuni ) si nu avem posibilitatea de a va oferi imagini de pe respectivele canale.

În acest moment, pe frecvența amintită sunt transmise televiziunile: Antena 1, Antena Stars, Antena 3, Euforia Lifestyle, GSP TV, Antena International, Antena HD ( toate criptate Conax, CAID 0xB00). Sunetul este transmis AAC ( Advanced Audio Coding )/ LATM ( Low Overhead Audio Transport Multiplex ).

Pe aceeași frecvență sunt difuzate și două posturi de radio necriptate ale trustului Intact: Radio ZU și Radio Romantic.

Am analizat pentru dvs. transponderul prin care sunt transmise aceste canale. Se observă clar că bitrateul Antena HD este unul destul de mare, de peste 7MB. Cu siguranta acest canal este transmis în format High Definiton si la o calitate HD peste media utilizată de obicei în transmisiile de înaltă definiție de la DTH-urile românești. Interesantă este si transmisia Antena International, care deși emite in DVB-S2 la data scrierii articolului, compresia utilizată nu este MPEG4, ci MPEG 2.

Totusi, aceasta nu ajută cu nimic pe cei care detin doar receptoare SD, în caz că în viitor Antena International ar fi transmisă necriptat, din cauză că modulația este tot DVB-S2, compatibilă doar cu receptoare HD.

(Sursa)

Leave a comment

Information

This entry was posted on March 18, 2014 by and tagged , , .