THEMEDIATHOR

Mihai Bendeac, despre situația Pro TV-Românii au talent: Le-a fost teamă. Nu am ce să le reproșez. Și la Prima au trimis notificări, chiar în ziua în care am intrat pe post

Mihai Bendeac explică într-un interviu acordat în exclusivitate Paginademedia.ro ce s-a întâmplat cu negocierile pentru Românii au talent, care s-au oprit după ce Antena a trimis notificare către Pro TV.mihai-bendeac

Mihai Bendeac, pentru Paginademedia.ro:

“Le-a fost teamă să nu existe repercusiuni asupra lor. Nu am nimic să le reproșez celor de la Pro TV. Lucrurile evoluaseră mult, erau puse într-o oarecare ordine, ajunsesem, cum spuneam, să facem și ședințele foto cu Andra, Andi Moisescu și Cabral.”

Bendeac spune că și Prima TV, unde realiza emisiunea Jurnalul unui burlac, a primit notificări:

“La Prima TV, am primit notificarea chiar în ziua în care eu trebuia să intru pe post. Cu sume, cu despăgubiri de milioane. L-am întrebat și pe Cristi Burci, s-a consultat cu avocații și a decis să intre.

Pro TV, fiind parte a unei companii internaționale, este mai precaut, mai ales că vorbim de un show internațional. Nu riscă să ajungă în situația să nu difuzeze emisiunea.”

Interviul acordat Paginademedia.ro de către Mihai Bendeac, în continuare:

Paginademedia.ro: Ce s-a întâmplat în cazul Românii au talent?
MIHAI BENDEAC: Aș fi vrut să decid eu ce trebuie să fac, fără intervenții care nu depind nici de mine și nici de Pro TV. Nu pot să știu care ar fi fost impactul asupra carierei mele dacă intram în juriul Românii au talent. Poate era bine, poate era rău. Poate ar fi fost un pas bun. Este emisiunea cu cele mai mare ratinguri din România, cuplul de prezentatori este unul din cele mai bune la nivel internațional. Responsabilitatea este enormă. Și ajunsesem într-o fază avansată. Cum spuneam, nu știu care ar fi fost rezultatul, dar aș fi preferat să fiu eu cel care alege, nu să fie o decizie dictată de anumite presiuni care s-au făcut.

Cine și ce a trimis la Pro TV?
Au fost notificări. Dar Antena a trimis astfel de notificări și la Prima TV. Diferența între Prima TV și Pro TV este că Prima este o televiziune românească, cu acționari români.

La Prima TV, am primit notificarea chiar în ziua în care eu trebuia să intru pe post. Cu sume, cu despăgubiri de milioane. L-am întrebat și pe Cristi Burci, s-a consultat cu avocații și a decis ca emisiunea să intre.

Pro TV, fiind parte a unei companii internaționale, este mai precaut, mai ales că vorbim de un show internațional. Nu riscă să ajungă în situația să nu difuzeze emisiunea.

Care a fost explicația Pro TV?
Că eu am un issue cu Antena 1 și că le este teamă să nu existe repercusiuni asupra lor. Lucrurile evoluaseră mult, erau puse într-o oarecare ordine, ajunsesem, cum spuneam, să facem și ședințele foto cu Andra, Andi Moisescu și Cabral.

Au trimis notificări și la Prima, dar ai fost pe post. De ce nu și la Pro TV?
Probabil că, într-adevăr, este vorba și de rivalitatea mai mare între Pro TV și Antena 1. Dar, în urma notificării, aceasta a fost alegerea Pro Tv și o respect. Le-a fost teamă. Nu am nimic să le reproșez.

Unde te vedem la televizor în toamnă?
O să anunț în săptămânile următoare.

Și ce o să faci?
O să fac ceea ce am învățat să fac cel mai bine. Parafrazând un slogan, o să gândesc liber.

Ai publicat câteva fragmente care arată ce nu aveai voie să faci în emisiune. De unde sunt acele fragmente?
Din corespondența cu Antena 1 și dintr-o întâlnire pe care am avut-o. Eu le-am cerut încetarea contractului și am avut o întâlnire pentru conciliere, pentru rezolvarea pe cale amiabilă. S-a făcut un fel de minută, un proces-verbal.

Îți spun că are trei pagini, iar pe ultima se vorbește agresiv de o “confidențialitate totală.”

Și ce efecte crezi că vor fi?
Nu știu și nu mă interesează. Și ei mă terorizează de un an de zile. De un an de zile familia mea este agresată. Eu am buletinul pe adresa alor mei. La fiecare lună, se trezesc cu executorul judecătoresc la ușă.

Până acum nu am acționat în instanță pe nimeni, timp de un an. Am crezut că se poate autosesiza cineva, vreo instituție. Este grav atunci când un trust ceznurează și își terorizează oamenii.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 11, 2014 by and tagged , , , , , .
%d bloggers like this: