THEMEDIATHOR

Jurnaliștii Antena 3 fac front comun cu Dan Voiculescu: “Dom profesor, Noi suntem aici!”

Jurnaliștii Antena 3 au făcut publică o scrisoare de susţinere, cu mesajul  “Dom profesor, noi suntem aici”, pentru omul de afaceri Dan Voiculescu, care este anchetat în dosarul ICA.  

antena-3-jurnalisti

În această scrisoare, jurnaliştii Antena 3 afirmă că, în momentul în care au vrut să devină martori activi în “războiul” în care este implicat şeful lor, acesta le-a transmis că e propriul lui război, iar ei sunt jurnalişti şi trebuie să rămână imparţiali.

Ba mai mult, aceştia îi mulţumesc lui Voiculescu pentru că i-a apărat în diverse contexte, fără ca ei să ştie acest lucru de multe ori, fapt ce i-a ajutat să treacă peste toate “mizeriile” aruncate asupra trustului, după cum precizează aceştia în scrisoare.

Redăm mai jos scrisoarea, integral:

Dom’ profesor,

Vă spunem așa, pentru că așa v-am spus întodeauna.

Suntem angajați aici. Unii de câteva luni, alții de ani, câțiva am împlinit deja două decenii. Unii abia începem și nu v-am cunoscut, alții vă știm ca om politic și fondator al trustului. Câțiva vă știm ca om.

Toți avem cei 7 ani de acasă, mulți am adăugat și “7 ani de Intact”. Asta spune multe despre ce ați creat.

Toți am fost martori ai acestor ani nebuni. Când am vrut să fim martori activi, ne-ați transmis că e războiul dumneavoastră, iar noi suntem jurnaliști.

V-am respectat punctul de vedere!

Știm că acest dosar fabricat s-ar fi putut închide în orice clipă, dacă ați fi făcut “pactul cu diavolul”. Ar fi însemnat să renunțați la demnitate și la onoare. Nu ați făcut-o. Și pentru asta vă respectăm.

Când am fost atacați doar pentru că lucrăm aici, ne-ați apărat. De multe ori chiar fără să știm. Pentru că apărat înseamnă şi ceea ce s-a întâmplat în anii de criză, când posturile TV au căzut unul după altul, iar noi am rămas în picioare şi ne-am putut face meseria onest.

Noi am putut să ne continuăm, normal, viețile. “Normal” în România de astăzi este un privilegiu de care puțini s-au bucurat. Noi, da.

Pare greu de crezut, dar am zâmbit mult în ultimii ani. La fiecare atac de la ora 6 am râs și am mers mai departe. Am râs chiar și atunci când cineva, în plin delir, ne-a spus “nespălaților!”.

Râdeam pentru că știam bine cine deversează mizeriile. Am râs și atunci când eram întrebați dacă ne-am dus cu fotografia buletinului de vot ca să ne luăm salariile. Râdeam de toate tâmpeniile astea pentru că, în compania pe care ați fondat-o, ne-am permis să râdem!

S-ar putea ca și râsul nostru să vă coste. Dacă o “lăsam” mai moale, poate că trăiam o vară liniștită.

Unii nu vor crede niciodată, dar au fost dezvăluiri de care ați aflat la televizor, la fel ca orice om din această țară. N-am lăsat-o mai moale, pentru că așa am crescut în această companie.

Vremea râsului a trecut! Nu o să vă placă ce vă spunem, însă cineva trebuie să o spună! Nebunia acestor zile e și războiul nostru! Așa am crescut în compania pe care ați fondat-o.

Suntem jurnaliști, dar și cetățeni ai acestei țări. Consemnăm, dar gândim și înțelegem. Respectăm legile și putem recunoaște abuzul. Abuzul care, astăzi, este împotriva lui Dan Voiculescu.

Ieri a fost împotriva doamnei Maria din Rădăuți. Mâine poate fi împotriva oricărui român.

Iar abuzul nu poate fi ignorat, nu poate fi uitat, nu poate fi iertat!

Dom profesor,

Noi suntem aici!

 

Alessandra Stoicescu

Gabriel Hizo

Adrian Ursu

Oana Stancu

Sabina Iosub

Marius Huc

Lavinia Tudoran

Maria Coman

Trestiana Vanghele

Răzvan Dumitrescu

Dana Grecu

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 7, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: