THEMEDIATHOR

Strategia UPC, atacată într-o știre de Digi 24, postul deținut de concurenții de la RCS

Modul în care UPC a introdus pachetul de fotbal în grila abonaților (fără să-i anunțe) a fost speculat într-o știre dată de postul Digi 24, deținut de concurenții de la RCS (cei care au avut meciurile până în acest an).

Textul știrii de pe Digi24 (reluată în jurnalele stației) pe care vi-l redăm integral în continuare, este presărat cu aprecieri de genul „manevră comercială”, „contextul discutabil al încredințării directe a drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I”.

digi24-UPC 
 

Articolul Digi 24 vorbește despre cum RCS a fost cel care “a finanțat, în cea mai mare măsură funcţionarea cluburilor de fotbal” și despre cum același RCS “a plătit peste 150 de milioane de euro, dar a oferit gratuit abonaţilor canalele de sport cu transmisiunile de fotbal”.

„ În ultimii 6 ani, funcţionarea cluburilor de fotbal şi desfăşurarea campionatului naţional au fost finanţate, în cea mai mare măsură, de RCS & RDS”, mai subliniază cei de la Digi24, post deținut de RCS, în știre.

„Compania de cablu a plătit peste 150 de milioane de euro, dar a oferit gratuit abonaţilor canalele de sport cu transmisiunile de fotbal. Acum, UPC transferă plata exclusiv în sarcina abonaţilor”, se mai arată în știre.

Știrea de pe Digi 24 nu a menționat că postul de știri este parte a RCS, companie concurentă aflată în conflict în instanță cu UPC.

CONTEXT. Toți abonații UPC primesc automat pachetul de fotbal, pentru o lună gratuit. După o lună, abonații sunt cei care trebuie să anunțe dacă mai vor pachetul sau nu, pentru că acesta costă 10 lei. Dacă nu anunță, vor plăti automat 10 lei în plus, pe lângă abonamentul lor. Detalii, aici.

Iată știrea integrală de pe Digi24: 

Practic, de luna viitoare, clienţii UPC primesc facturi mărite pentru un serviciu pe care nu l-au solicitat. Li se acordă o lună gratis, după care sunt puşi la plată. Câte 10 lei pe lună. De spus ca luna gratis este liulie, luna în care nu exista competitii fotbalistice. Abonații UPC pot totuşi să renunţe la pachetul extra, în cazul în care nu şi-l doresc, apelând două numere de telefon.

Această manevră comercială apare în contextul discutabil al încredinţării directe a drepturilor de difuzare a Ligii 1, procedură care, până acum, se realiza transparent, în baza unor licitaţii.

Anii trecuţi, Liga 1 a fost transmisă pe cele trei canale de sport ale RCS & RDS, fără niciun cost suplimentar pentru clienţii săi. În ultimii 6 ani, funcţionarea cluburilor de fotbal şi desfăşurarea campionatului naţional au fost finanţate, în cea mai mare măsură, de RCS & RDS. Compania de cablu a plătit peste 150 de milioane de euro, dar a oferit gratuit abonaţilor canalele de sport cu transmisiunile de fotbal. Acum, UPC transferă plata exclusiv în sarcina abonaţilor.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on July 11, 2014 by and tagged , , , , , .
%d bloggers like this: