THEMEDIATHOR

Romtelecom nu vrea să renunţe la Look TV şi Transilvania Live pentru meciurile din Liga I

Romtelecom negociază retransmiterea în continuare a Look TV şi Transilvania Live, care vor difuza meciurile din Liga 1, deşi televiziunile au renunţat, de la 1 iulie, la regimul “must carry” şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.

Reincepe-Liga-1-Programul-si-televizarile-primei-etape-din-acest-an

“Suntem în discuţii cu ISB (Intel Sky Broadcast Ltd., care deţine drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1 şi acţionar al Look TV şi al Transilvania Live, n.r.), întrucât ne dorim să retransmitem aceste posturi, în condiţii comerciale avantajoase pentru clienţii noştri.”, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii Romtelecom.

Compania Romtelecom, care deţine atât reţele de cablu, cât şi de satelit, nu a scos încă din grilele sale televiziunile Look TV şi Transilvania Live (devenit Look Plus).

RCS&RDS a scos luni, 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live, la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din media. Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

UPC şi Focus Sat, pe de o parte, şi iNES IPTV, pe de altă parte, au semnat acorduri de distribuţie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV şi Look Plus, care vor difuza meciurile din Liga 1 şi din Cupa Ligii.

RCS&RDS a anunţat, pe 29 mai, într-un comunicat, că a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât “vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei”.

Look TV (locul 21) şi Transilvania Live (locul 26) se aflau pe lista televiziunilor “must carry”, care sunt obligatorii la retransmisie pentru toţi cabliştii din România, în conformitate cu Legea audiovizualului.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on July 3, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: