THEMEDIATHOR

Andreea Esca: ”Cel mai important e să rămâi legat de oameni. Singuri nu putem face nimic în viață”

Esca-lansare-carte21

Ziua de sâmbătă, 21 iunie, s-a transformat într-o adevarată reuniune de prieteni care s-a desfășurat în cadrul librăriei Humanitas de la Cișmigiu. Aici, zeci de oameni s-au strâns pentru a o descoperi pe scriitoarea Andreeea Esca și pentru a pătrunde în universul nefardat al acesteia prin intermediul  bestsellerului Boookfest 2014, „Ce-am făcut când am tăcut”.

Andreea Esca – Oprah Winfrey de România

Umor, personalități de excepție, dar și adevărate lecții de viața, cam așa a arătat lansarea cărții ”Ce-am făcut când am tăcut” a Andreei Esca.

Prezentatoarea PRO TV  s-a dezbrăcat de sacoul rosu al știrilor, după cum a zis editorul Iustina Croitoru, de la editura Humanitas și s-a prezentat în fața lumii așa cum este ea, fără a-și cosmetiza viața.

Dan C. Mihăilescu a fost prezent la eveniment, el subliniind că Andreea Esca este o veritabilă candidată la titlul de Oprah Winfrey a României.

Este o campioană a competiției, a performanței. Este un atlet al lucrului făcut perfect. Andreea luptă cu urâciunea, este de o vitalitate de neimaginat. Pe lângă inteligență, farmec, are un senzorium bun, știe să simtă natura, oamenii.”, a mai spus acesta.

Copilăria, dulcele conflict

Discursul Andreei a început, bineînțeles, cu amintiri legate de copilărie.

”Bunica mea era foarte severă. Chiar dacă era vacanță aveam teme de făcut. Era o relație de tip conflict – dragoste.”, își amintește ea.

”Două ouă aveau voie să mănânce verișorii mei dimineața, iar eu doar unul atunci când ne petreceam vacanțele la bunici. Explicația bunicii: ești fată. Mi se părea o nedreptate.”, spune cu zâmbetul pe buze vedeta.

”Cele mai frumoase revelioane sunt cele petrecute la bunici. Cea mai mare fericire era atunci  când dormeam pe jos, pe covor sau pe o cârpă.”, afirmă cu drag Andreea.

Copilăria o duce cu gândul pe frumoasa prezentatoare și la o mătușă, care, atunci când venea la bunici și vedea că Andreea are unghiile mai mari decât credea ea că e de cuviință să aibă o fată, i le tăia imediat. În momentul acela, ea suna acasă la tatăl său și se plângea că mătușa e o teroristă și o nazistă.

În schimb, tatăl său i-a impus să învețe un sport de iarnă și unul de vară.

Omul care a crezut în tânăra Andreea de la început a fost învățătoarea ei, doamna Stavăr, care, de altfel, a și fost prezentă la eveniment.

”E foarte important ca și alții să aibă încredere în tine.”, a spus prezentatoarea PRO TV.

Andreea Esca: ”Am avut norocul să fac lucruri care îmi plac foarte mult”

Întrebările din public nu au întârziat să apară, iar prima s-a referit la modul cum a reușit Andreea Esca să împace viața de familie cu cea profesională.

”Am avut foarte mult ajutor din partea părinților în ceea ce privește cariera și copiii, ceea ce m-a făcut pe mine și soțul meu să trăim o viață de îndrăgostiți.”, a răspuns aceasta.

În ceea ce privește job-ul, vedeta spune că pur și simplu nu îi poate înțelege pe oamenii care spun cu amărăciune: ”Mă duc la muncă.”

”Am avut norocul să fac lucruri care îmi plac foarte mult. Mă duc la The One sau PRO TV cu plăcere.”, accentuează ea.

Una dintre personalitățile ei preferate căreia i-a luat interviu este Prințul Charles, deoarece iubește foarte mult România și vrea să facă ceva util pentru țară.

În public s-au aflat și studenți de la Jurnalism, care i-au cerut Andreei un sfat pe care să-l urmeze: ”Să mai facă o facultate, să aibă o profesie.”, a glumit aceasta.

”Trebuie să fie curioși, tenace, 100% pasionați de ceea ce fac. Dacă vă scoate cineva pe ușă, intrați pe geam.”, a fost sfatul Andreei.

”Știrea României” a povestit și începuturile carierei sale în televiziune. Lucra la SOTI și obținuse o informație în exclusivitate, pe care urma să o transforme într-un material a doua zi. Entuziasmată, și-a sunat un coleg care lucra la TVR și i-a povestit ce urma să facă în următoarea zi.

Când a ajuns la aeroport, căci acolo se desfășura evenimentul despre care urma să scrie, s-a întâlnit cu prietenul său din TVR, care deja făcuse materialul și i-a spus următoarea frază Andreei: ”Te-am așteptat să-ți spun că dacă o să faci așa, o să-ți pierzi job-ul.” Atunci a înțeles, de fapt, prezentatoarea cum trebuie să lucreze în acest domeniu.

”Cel mai important e să rămâi legat de oameni. Să nu-i uităm pe cei care ne-au fost alături. Singuri nu putem face nimic în viață.”, și-a încheiat Andreea speech-ul.

Gabriel Liiceanu: ”În fața Andreei Esca ai spectacolul care știe să-și poarte imaginea publică”

La lansare a fost prezent și scriitorul Gabriel Liiceanu, care a ținut să-și exprime opinia cu privire la vedeta Andreea Esca.

”A lăsat o anumită urmă în cei 24 de ani. Sunteți singura persoană care s-a clasicizat, cea care a inotat peste timp, a rămas straniu de egală cu ea. A devenit o vedetă reușită, frumoasă. Majoritatea se pocesc, și-o iau în cap. În fața Andreei Esca ai spectacolul care știe să-și poarte imaginea publică.”, a mărturisit Liiceanu.

Lansarea cărții s-a încheiat cu o sesiune de autografe, Andreea având mereu zâmbetul pe buze pentru toți cei care au așteptat nerăbdători întâlnirea cu vedeta lor preferată.

Andreea Esca Ce am facut cand am tacut Andreea Esca: ”Cel mai important e să rămâi legat de oameni. Singuri nu putem face nimic în viață”Esca si Mihailescu Andreea Esca: ”Cel mai important e să rămâi legat de oameni. Singuri nu putem face nimic în viață”Lansare carte Andreea Esca PRO TV Andreea Esca: ”Cel mai important e să rămâi legat de oameni. Singuri nu putem face nimic în viață”Andreea Esca17 Andreea Esca: ”Cel mai important e să rămâi legat de oameni. Singuri nu putem face nimic în viață”

Sursa

Advertisements

One comment on “Andreea Esca: ”Cel mai important e să rămâi legat de oameni. Singuri nu putem face nimic în viață”

  1. Zorin Diaconescu
    June 23, 2014

    Dar nici legaţi. Mai bine liberi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 23, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: