THEMEDIATHOR

Acordul cu Moldova privind preluarea posturilor naţionale de televiziune a fost adoptat de Guvernul României

Guvernul României a adoptat, miercuri, Acordul cu Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici, care prevede obligativitatea operatorilor de cablu din cele două ţări de a prelua TVR, respectiv Moldova 1.

televiziune

Acordul a fost semnat la Chişinău, la 31 martie, de către ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, precizează MAE, într-un comunicat.

Acordul prevede obligativitatea operatorilor de cablu din România şi Republica Moldova de a prelua serviciile de programe ale societăţilor publice de televiziune din cele două state. Se creează aşadar, condiţiile pentru retransmiterea în România a programelor postului Moldova 1, prin cablu (în regim must carry).

Acordul întăreşte termenii pentru retransmiterea programelor TVR în Republica Moldova, prin cablu şi respectiv în modul digital, aşa cum au fost stabiliţi prin Înţelegerea amiabilă semnată la 12 septembrie 2013, la Bucureşti, care a fost validată prin Decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) din 7 noiembrie 2013, subliniază MAE.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 19, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: