THEMEDIATHOR

BRAT: Vânzările publicațiilor în scădere cu 3,6%, în primul trimestru din 2014

Potrivit celor mai recente informații referitoare la datele de difuzare pentru perioada ianuarie-martie 2014, făcute publice de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT), tirajul vândut al publicațiilor a înregistrat o scădere în medie de 3,6%, în perioada ianuarie – martie 2014, se arata intr-un comunicat.

vanzarile_publicatiilor_in_scadere

Începând cu declarațiile de difuzare pentru perioada ianuarie – martie 2014, BRAT a implementat un nou sistem de depunere a cifrelor de difuzare ce prezintă atât modificări de ordin tehnic destinate ușurării modalității de depunere a cifrelor de difuzare, cât și verificării suplimentare destinate creșterii gradului de siguranță și de acuratețe a cifrelor de difuzare depuse de editori, pe propria raspundere.

Noua modalitate de depunere a cifrelor de difuzare presupune preluarea directă din pachetul de audit a cifrelor de difuzare, ediție cu ediție, și nu doar a mediilor lunare ca în trecut. Acest lucru permite compararea tirajelor tipărite declarate de editor cu rezultatele controlului în teren realizat de BRAT, depistarea și clarificarea rapidă a eventualelor neconcordanțe și publicarea declarațiilor de difuzare ce conțin cifre ce au fost deja supuse acestui tip de verificări.

Membrii BRAT au agreat implementarea noii metodologii de depunere și publicare a delcarațiilor de difuzare din dorința de a aduce mai multă transparenta si siguranță industriei de publicitate, chiar și în situația declarațiilor de difuzare, care se realizează de editor pe proprie răspundere, conform metodologiei BRAT.

Față de trimestrul anterior se observă o scădere a mediei tirajului tipărit cu aproximativ 2.2% și a tirajului difuzat cu aproximativ 0.6%. Tirajul vândut a înregistrat o scădere de aproximativ 3.6%.

Față de trimestrul 1 al anului 2013 se observă o scadere a mediei tirajului tiparit cu aproximativ 3.8% și a tirajului difuzat cu aproximativ 2.6%. Tirajul vândut a înregistrat o scădere de aproximativ 14.3%.

BRAT Vanzari ziareBRAT Vanzari ziare 2

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 12, 2014 by and tagged , , , , , , .
%d bloggers like this: