THEMEDIATHOR

Audienta Record la Meciul din finala Roland Garros cu Simona Halep și Maria Șarapova. Antena 3 si Eurosport, in topul audientelor

Meciul dintre Simona Halep și Maria Sharapova, disputat sâmbătă, la Paris, a fost punctul de maxima audienta al zilei, audienta a fost impartita  intre Antena 3 si Eurosport, conform datelor de audiență furnizate de Kantar Media.

 TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Antena 3 a transmis competitia sportiva in format 16:9. Eurosport a transmis in format HD.

Antena 3, postul de știri a fost lider de audiență pe toate targeturile, impunându-se ca cea mai urmărită televiziune din România pe toată durata finalei de la Roland Garros, urmat de Eurosport.

 

PUBLICUL NATIONAL 

  • La nivelul publicului national pe primul loc s-a clasat Antena 3 care a intregistrat 8,3% rating si 27,9% cota de piata.
  • Pe locul 2 s-a situat Eurosport, care a inregistrat 4,0% rating si o cota de piata de 13,4%, conform cifrelor furnizate de Kantar Media.
  • Locul 3 si 4 sunt ocupate de Antena 1 si Pro TV.

cifre audienta National meci halep

PUBLICUL URBAN

  • Astfel, la nivelul publicului urban de peste 18 ani, Antena 3 a obținut o medie 12.2% rating și 33.7% cotă de piață, fiind urmată în clasament de Eurosport care a inregistrat 5 puncte de rating și Antena 1 3,5% rating.

cifre audienta URBAN meci halep

PULICUL COMERCIAL (18-49)

  • Ierarhia rămâne neschimbată și pe targetul commercial, unde Antena 3 a înregistrat o medie de 7.7 puncte rating și 27.5% market share, dar și la nivel național, unde media cotei de piață a fost de 27.9%.

cifre audienta urban 18-49 - meci halep

Vârful de audiență a fost înregistrat în minutul 19:15, când Antena 3 a atins 15.7% rating și 38.6% market share, 1.379.000 de telespectatori aplaudând performanța Simonei Halep.

De altfel, pe parcursul întregii transmisii de la Paris, comentată în direct de către Cristian Țopescu și fostul tenisman Dumitru Hărădău, nu mai puțin de 2.285.000 de români au urmărit cel puțin un minut Antena 3.

 

Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din targetul analizat. 

Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

 

Antena 3 si Eurosport a transmis sâmbătă, în direct, în parteneriat cu Eurosport, finala grand slam-ului parizian.

Simona Halep, numărul 3 mondial începând de luni, a fost învinsă cu greu, în 3 seturi, de către Maria Sharapova, într-un meci strâns, în care Simona a fost încurajată de milioane de suporteri și admirată de profesioniști ai tenisului din întreaga lume.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 9, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: