THEMEDIATHOR

Traian Băsescu, prima ieșire publică după scandalul Bercea Mondial

Președintele Traian Băsescu tace din 27 mai, când, pe Aeroportul Otopeni, înainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, a catalogat scorul obținut de PMP la europarlamentare ca fiind unul “bun pentru un partid care s-a înregistrat pe 29 ianuarie 2014”.

 traian_basescu_singur_08472100

A fost ultima declarație publică a președintelui, care între timp s-a văzut cu omologul american, Barack Obama, în Polonia. 

Șeful statului nu a vorbit cu presa înainte de plecarea la Varșovia, așa cum obișnuia să o facă în preajma altor întâlniri importante pe care urma să le aibă peste hotare. 

Mai mult, Administrația Prezidențială nu a anunțat pe site-ul oficial, până la ora redactării acestui articol, când se întoarce Traian Băsescu din Polonia, dacă nu cumva a făcut-o deja. Din nou, contrar obiceiului, președintele tace după întâlnirea cu cel mai puternic om al Planetei. 

Posibile explicații

Ne putem gândi că șeful statului a fost sfătuit de americani să nu ofere prea multe detalii despre întâlnirea de la Varșovia, dar o declarație formală tot ar fi putut susține. Însă o explicație mai plauzibilă pentru tăcerea președintelui ar putea-o reprezenta scandalul în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu, alături de familia interlopului Bercea Mondial. 

Nu ar fi prima dată când șeful statului apelează la această tactică – a tăcerii – în momente nefavorabile. El a mai acționat astfel, după referendumul din 2012, după alegerile parlamentare din același an sau după europarlamentarele de luna trecută. Șeful statului poate aștepta ca scandalul “Bercea” să se stingă și să contraatace pe un viitor cu subiect favorabil lui – o arestare, un scandal de corupție îzbucnit în ograda adversă etc.

Prima ieșire publică a lui Băsescu în România, după 27 mai

Administrația Prezidențială informează, miercuri, că Traian Băsescu va avea joi, 5 iunie, următorul program public:

– “ora 13:00, Palatul Cotroceni, Sala Unirii – ceremonia de decorare a mai multor reprezentanţi ai Curţii de Conturi (oportunități de imagine pentru toți jurnaliștii acreditați)”.

Deci prima ieșire publică a președintelui după întâlnirea cu Barack Obama nu va fi într-o conferință de presă, cum nici declarațiile din 27 mai nu au fost făcute de Traian Băsescu în cadrul unei conferințe de presă. Șeful statului profită de un eveniment precum cel de joi pentru a ieși public, ocazie cu care poate spune doar ce dorește, nu iese într-o conferință de presă în cadrul căreia i s-ar fi putut adresa anumite întrebări.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 5, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: