THEMEDIATHOR

Robert Turcescu: „E, probabil, ultimul an în care piața tv din România va mai avea atâtea televiziuni de știri”

Jurnalistul Robert Turcescu comentează decăderea televiziunii în contextul restructurărilor care au loc în aceste zile la postul de știri B1 TV.

 robert-turcescu22
 

„E, probabil, ultimul an în care piața tv din România va mai avea atâtea televiziuni de știri. De la anul, vorba lui VVP, scapă cine poate. Nici generalistele nu se simt prea bine, dar încă o mai duc în ritmul ăsta un an-doi. Apoi vine alt dezastru. Și tot asa…Dupa cvasi-dispariția presei scrise urmează televiziunile”, a scris jurnalistul astăzi pe Facebook.

„Scriu rândurile acestea cu tristețe: azi am fost nevoit să mă despart de un om de bază al emisiunii SSI. Nu e dintre cei pe care îi vedeți la tv. E un om din spatele camerelor, din echipa redacțională. Se duce dracu’ șandramaua media din România”, a mai scris acesta.

„O sa stam pe net ca anticomunistii in parcuri asteptind sa vina americanii/nemtii/ bulgarii sau, cine stie, rusii sa investeasca in mass-media. De ani de zile tot spun ca pentru consolidarea democratiei e nevoie de reglementari rapide in piata presei romanesti. Poate chiar de ajutoare de stat (stati, nu dati cu parul, e doar o idee care merita, va spun sigur, macar o dezbatere!) sau de facilitati fiscale in stare sa repuna pe picioare institutiile media. Altminteri, aleluia! A se nota”, a încheiat Turcescu.

Reamintim că postul B1 TV trece prin restructurări puternice: bugetele de salarii vor scădea cu aproximativ 15-20%. Mai mulți angajați vor fi restructurați în perioada următoare sau vor salariile diminuate, după cum paginademedia.ro a anunțat AICI. Printre cei care au încheiat colaborarea cu televiziunea de știri se numără și jurnalistul Sabin Orcan. 

Contactat de Paginademedia.ro, Sorin Oancea, director B1 TV, a declarat că “este vorba de optimizări, de ajustări, în contextul actual de piață. S-a întâmplat și la alte televiziuni, acum a venit rândul nostru.” Oancea a precizat că este vorba de 14 oameni restructurați. Alți angajați ar putea pleca în urma reajustării salariului.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 5, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: