THEMEDIATHOR

Indiferență națională! Turismul balnear, lăsat în paragină de autorități, numai la „România, te iubesc!”

Duminică, 1 iunie, de la ora 18:00, echipa emisunii „România, te iubesc” aduce în atenția telespectatorilor indiferența națională față de o bogăție naturală care ar putea transforma România într-un uriaș spa: turismul balnear.

Romania-te-iubesc-Premiile-Radar1

Acesta ar putea reprezenta un colac de salvare pentru economia locală, însă starea de colaps în care se află în prezent stațiuni balneare ale țării arată o lipsă crasă de voință și de viziune.

România deține o treime din izvoarele termale și minerale din Europa și orice altă țară de pe continent ar valorifica și exploata intens o astfel de bogăție. De la Băile Felix la Borsec, de la Sovata la Buziaș sau de la Băile Tușnad la Herculane, țara noastră are un potențial uriaș care i-ar putea aduce anual zeci de milioane de euro.

Totuși, banii sunt pierduți din cauza lipsei de strategii și investiții relevante în turismul de sănătate. Puținele investiții realizate sunt insuficiente și de fațadă, neavând puterea de a relansa acest sector.

„România, te iubesc!” va prezenta o radiografie a principalelor stațiuni balneare ale țării și a situației aberante care le intensifică degradarea. Corespondentul PRO TV Rareș Năstase a discutat cu bătrâni care își aduc aminte cu nostalgie de gloria de demult a acestor stațiuni, cu investitori care vorbesc despre dificultățile cu care se confruntă și cu reprezentanți ai autorităților care ridică neputincioși din umeri.

Una dintre stațiunile care vor fi prezentate în această ediție a emisiunii este Băile Herculane. În prezent, locul este dezolant pentru cei care ajung pentru prima oară în acest oraș, precum și o mare dezamăgire pentru cei care l-au vizitat în trecut. Stațiunea de suflet a familiei regale se vinde de câțiva ani la bucată, iar cumpărătorii care se perindă nu demonstrează deocamdată că ar putea transforma zona într-o destinație turistică modernă. Investițiile sunt încă timide, iar puținii turiști sunt întâmpinați de paragină și șantiere.

Duminică, de la ora 18:00, „România, te iubesc” prezintă starea halucinantă și aberantă a stațiunilor balneare, interesele ascunse și lipsa de viziune din acest sector care arată că România nu-și dorește bani, locuri de muncă sau faimă.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 2, 2014 by and tagged , , , , , , .
%d bloggers like this: