THEMEDIATHOR

Începe Salonul Internaţional de Carte – Bookfest 2014. TVR pregătește transmisiuni speciale

În perioada 28 mai – 1 iunie, TVR 2 şi TVR HD transmit zilnic, în direct sau înregistrat – de la complexul Romexpo din Bucureşti – cele mai importante evenimente, lansări, dezbateri şi informaţii de la ediţia a IX-a a Salonului Internaţional de Carte – Bookfest 2014.

Bookfest

Din studioul TVR amenajat la Romexpo, Cătălin Sava va modera zilnic, timp de o oră, discuţii cu invitaţi de marcă, scriitori sau expozanţi. Dezbaterile vor fi completate de cele mai importante evenimente Bookfest – „culese” de Corina Dobre, atentă la tot ceea ce se întâmplă la fiecare stand prezent la acest mare eveniment cultural internaţional.

Ceremonia de deschidere oficială a Salonului Internaţional de Carte – Bookfest 2014 va fi transmisă în direct de TVR 2 şi TVR HD – miercuri, 28 mai, de la ora 12.00 şi în reluare, de la ora 17.00. De altfel, telespectatorii TVR 2 şi TVR HD pot urmări de miercuri până duminică – zilnic – de la ora 17.00, un program special de o oră de la Bookfest – 2014.

Câteva dintre personalităţile cu care Cătălin Sava va discuta pe parcursul celor cinci zile în studioul TVR de la Bookfest sunt: Nora Iuga, Ovidiu Şimonca, George Neagoe, Tudor Bănuş, Daniel Cristea-Enache, Cristina Pitcoschi, George Banu, Bedros Horasangian, Ioan Bogdan Lefter, Gheorghe Florescu, Emil Hurezeanu, Eugen Uricaru, Liliana Corobca, Emil Brumaru, Magda Carneci, Radu Mareş, Gabriela Adameşteanu, Emil Hurezeanu, Vasile Andru, Cristian Tudor Popescu, Doru Buşcu, Carmen Muşat, Florin Iaru, Alex Ştefănescu, Simona Popescu, Ovidiu Enculescu.

Pentru că Invitatul de onoare al celei de-a IX-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest este Polonia, telespectatorii vor putea afla informaţii despre volumele cu care această ţară participă la evenimentul de la Bucureşti, îl vor cunoaşte pe Tomasz Kluz (de la institutul Polonez), iar Corina Dobre va transmite în direct momentele cheie de la lansarea autobiografiei Danutei Wałęsa, soţia fostului preşedinte polonez Lech Wałęsa.

Duminică, de 1 iunie, transmisiunea TVR va cuprinde şi o reflectare maI largă a ceea ce se întâmplă la Bookfest Junior. Corina Dobre va trece în revistă activităţile pentru copii care au loc în cadrul Salonului Internaţional de Carte de la Bucureşti.

Şi campania TVR 2 Citeşte româneşte va avea sâmbătă, de la ora 22.00, la TVR 2, o ediţie legată de o lansare importantă la Salonul Internaţional de Carte Bookfest – 2014. Exact în ziua când Gabriela Adameşteanu lansează volumul său„Anii romantici” la Bookfest, telespectatorii o pot urmări pe autoare stând de vorbă cu gazda emisiunii, Ioan Buduca, despre nou-lansatul volum inedit de amintiri.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 29, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: