THEMEDIATHOR

Dan Negru, într-un interviu pentru comanescu.ro: “Da, sunt o antivedetă!”

Analistul media Iulian Comănescu i-a luat un interviu moderatorului Dan Negru, interviu publicat şi pe blogul său, în care subliniază faptul că acesta nu este interesat nici măcar de aparițiile în presa mainstream, ci îl preocupă cel mai mult meseria și piața TV.

Dan-Negru

Articolul începe cu o temă de maxim interes pentru orice televiziune, în orice moment, şi anume: audienţele. Dan Negru afirmă că data de 8 mai a fost cea mai grea zi pe audiențe din întregul an 2014:

“Suleyman la Kanal D, Eurovision cu Paula Seling, calificări, Pro cu Las Fierbinți – probabil, cel mai bun show de comedie după Vacanța mare – și peste toate astea s-a adăugat și finala de campionat, Steaua-Cluj. Dacă Steaua ar fi bătut, lua campionatul. Toate programele astea într-o singura seară. Am fost lideri… Next Star a bătut și pe all, și pe comercial. Am avut cele mai mari emoții joia asta.

Îmi plac luptele la baionetă! Sunt obișnuit cu ele. Și cred ca atât publicul, cât și cei care gestionează televiziunile îi iubesc pe cei care sunt în prima linie. E onorant să mă bat cu cea mai puternică concurență”., mărturiseşte moderatorul.

Întrebat dacă mai are emoţii în momentul în care prezintă o emisiune, Negru mărturiseşte: “Da, am mari emoții mereu… când n-o sa le mai am, va înseamna că ceva nu e în regulă, că blazarea se apropie. Am emoții duble mereu. O dată la filmări și încă o dată la venirea audiențelor. Sunt credincios, nu superstițios. Și o rugăciune înaintea filmărilor îmi dă forță și liniște…”

În ceea ce priveşte statutul său de angajat, vedeta accentuează: “Sunt un angajat incomod, ciufut, pretențios si extrem de atent la detalii  – tocmai asta mă face deloc comod. Dar audiențele m-au salvat în toți anii ăștia”.

Iulian Comănescu îl caracterizează pe prezentator ca fiind cel mai bun meșteșugar de televiziune din România, iar Negru răspunde: “Salvarea mea s-a numit în toate formatele mele scenaristul Negru, și nicidecum prezentatorul Negru. Am construit Blondele după chipul și asemănarea mea, n-am avut o mare încredere in scenariști. Și întotdeauna, cu directorii de program, am găsit varianta optimă de format pe care să-l vindem publicului. În România nu funcționează un moderator-marionetă, cititor de prompter… în divertisment. Sau dacă funcționează, asta se întâmplă cu resurse financiare mari, suportate de stație”.

Simpaticul prezentator este de acord cu închiderea TVR Cultural şi chiar arată greşelile pe care postul l-a făcut, din punctul său de vedere: “Showurile culturale se adresează tot oamenilor de cultura, ei de ei, au un limbaj codat, închis – și apoi se miră că TVR Cultural s-a închis din lipsă de audiență. Pentru că n-au fost în stare sa facă prozelitism cultural, cu vânzători carismatici”.

Succesul moderatorului vine din faptul că este o antivedetă: “Da, sunt o antivedetă! Am învățat de la Lazarov să fiu o antivedetă, să pun formatul înaintea mea. În toată lumea, moderatorii TV sunt niște simpli ușieri care deschid poarta celor care vin, a formatului. Sunt un electrician care pune lumina pe format. Lazarov m-a învățat asta. Toți cei care au pus lumina pe ei, au urlat, dansat, sărit în cap, uitând de invitați, de format, s-au prăbușit. E una din lecțiile lui Lazarov. Să fiu electricianul care pune lumina”.

Finalul materialului ne găseşte în prezenţa unui om cu destulă experienţă în televiziune, încât să poată face o analiză la rece a pieţei media: “De acum, salvarea vine din propriile idei. Televiziunile care nu vor avea așa ceva, resurse proprii în divertisment, se vor orienta spre filme sau sport, celelalte lucruri care vând la public”.

 

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 28, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: