THEMEDIATHOR

Petiție la TVR. Angajați ai postului cer demisia lui Stelian Tănase

Mai mulți angajați ai televiziunii publice au lansat o petiție online prin care trag un semnal de alarmă în legătură cu situația din TVR: reducerea timpului de lucru și a salariilor și cer demisia șefului interimar al instituției, Stelian Tănase.

tvr1-1024x768

„Ultima găselniță a conducerii TVR este reducerea timpului de lucru și implicit a salariilor. Fără a avea nici o justificare economică și fără a fi urmat toate etapele premergătoare unei asemenea decizii, Directorul General Interimar și Comitetul Director vor propune Consiliului de Administrație din 28 mai această măsură”, se arată în petiția semnatăpână la momentul publicării știrii de peste 40 de persoane.

„Decizia este încununarea a 5 luni de bâiguieli manageriale, cu abuzuri, angajări, ingerințe grosolane în politica editorială. Încercăm mai jos să facem un rezumat al mandatului acestui interimat, o perioadă în care demnitatea noastră profesională a fost călcată sistematic în picioare”, se mai arată în textul petiției.

 
 

Aceeași petiție dezvălui și o parte dintre salariile pe care noile vedete de pe post, aduse în instituție de la începutul mandatului lui Stelian Tănase:

 • Cornel Nistorescu – 2500 euro/lună
 • Ion M. Ioniță (plecat între timp)- 3000 euro/lună
 • Daniel Apostol -2000 euro/lună
 • Timeea Bereczki– 4.000 lei/lună
 • Miruna Munteanu 6.000 lei/lună de la TVRi
 • Mircea Dinescu 6220 euro net/lună de la TVR 1 și 2560 euro net/lună de la TVR 2, la care se adaugă reclama pe față la propriul restaurant
 • Florin Iaru 6400 lei pe lună pe TVR2
 • Liviu Mihaiu are un contract foarte bine întocmit, în interesul său, bineînțeles. Dacă nu are mai mult de două ediții pe lună este plătit cu 1300 de euro pe ediție, dacă are peste trei, se mulțumește cu 1000.Total,13.100 de euro/sezon.

Fragmente din textul petiției: 

 • „Declarațiile din 6 martie 2014 anunțau trei soluții pentru redresarea TVR: reducerea cheltuielilor de producție, obținerea aprobării pentru indexarea taxei TV și obținerea unei amnistii fiscale. Acestea s-au transformat după două luni în soluții manageriale ca insolvența TVR și tăierea a 25 % din salarii prin reducerea programului de lucru cu o zi pe săptămână sau două ore pe zi.”
 • „În numeroase luări de poziție și interviuri, domnul Director General Interimar acuză salariații SRTV pentru situația în care se găsește instituția. Domnule Director General Interimar, vă informăm că NU este conform cu regulamentul intern al SRTV, să vorbiți permanent despre eșecul TVR și nu despre eșecul managerilor din TVR, o nuanțare cel puțin morală pe care o cerem public intelectualului, ziaristului și mai ales directorului Stelian Tănase. Vă solicităm public, domnule Director General, să criticați în discursurile și interviurile dvs. „managerii TVR” și nu „TVR”.”
 • „La fiecare ședință a Comitetului Director, șefii de canale sunt “certați” de Directorul General Interimar pentru că difuzează emisiuni ai căror protagoniști nu sunt agreați de domnul Tănase. Așa s-a întâmplat în cazul interviului cu Lucian Boia iar alte inițiative au fost stopate din fașă. Emisiunea despre condiția intelectualului în România, cu invitații Gabriel Liiceanu și Andrei Pleșu, nu s-a realizat niciodată, dar a stârnit o altă polemică, aducând din nou prejudicii de imagine Televiziunii Române.”
 • „Se prefigurează o nouă încercare de a ne acoperi de ridicol: Premiile TVR. Nu știm la ce vor folosi, nu știm de ce le acordăm. Prestigiul nu se (re)dobândește acordând premii, ci câștigându-le! Or, premii nu se pot lua pe șuete între prieteni în studio, pe formate reșapate de la concurența televiziunilor de apartament.”

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 23, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: