THEMEDIATHOR

Mare scandal! Loredana Groza le-a chemat la tribunal pe Monica Anghel si Daniela Gyorfi

d gyorfi

Loredana Groza este daca in judecata de Gabi Lunca. Artista sustine ca una din piesele ei a fost furata si interpretata de Lori.

Lori a fost chemată în instanţă de cântăreaţa de muzică lăutărească Gabi Luncă. Aceasta susţine că Loredana a cântat ani la rând piesa “Cip- Cirip”, care de fapt ar fi piesa ei “Într-o zi la poarta mea”, fără să îi ceară acordul folosirii.Dupa ce parata a venit cu mai multe dovezi care atesta ca a cerut drepturi de autor pe albumul care contine si piesa cu pricina, melodie trecuta ca fiind preluare folclorica, Loredana a sustinut in instanta ca si Monica Anghel si Daniela Gyorfi sa fie date in judecata pentru ca au interpretat in trecut aceeasi piesa.

“Niciodată nu am spus că e melodia mea. Eu sunt interpretă, dacă Loredana a luat-o de la Enescu, nu e vina ei. Această piesă am cântat-o în 1991, la Festivalul Mamaia, unde am câştigat şi premiu. În 1991, am colaborat cu Adrian Enescu şi cu Ionel Tudor… De piesa asta nici nu am întrebat nimic, nu aveam de ce… Eu am participat cu ea. Ştiam că o mai cântă şi Loredana, şi Monica. Nu ştiu nimic despre procesul ăsta… Dacă Loredana nu şi-a asumat versurile şi linia melodică nu are ce să-i facă. Dar eu nu înţeleg de ce doamna Gabi Luncă trebuie să vină în 2014 să dea în judecată pentru o melodie care e de nu ştiu câţi ani… Dar de ce nu s-a dus la Enescu, să discute cu el?! Nu cred că Adrian Enescu a furat versurile de la Gabi Luncă”, a afirmat Daniela Gyorfi pentru Ring.

“Nu ştiu nimic de niciun proces al Loredanei. Eu am făcut o înregistrare cu piesa asta, dar nu ştiu dacă a mai apărut pe undeva. Dacă un compozitor, înainte să difuzeze piesa pe un post radio, se duce la Uniunea Compozitorilor şi îşi înscrie piesa, depune o partitură, o linie melodică, şi primeşte acordul pentru ea, nu văd unde e problema”, ne-a explicat Monica Anghel.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 20, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: