THEMEDIATHOR

Suleyman Magnificul: Zilele lui Mustafa sunt numărate

Sultana Hurrem îl determină pe Șeicul Fenerizade, susținătorul flotei, să “elibereze” funcția pe care o ocupă în Imperiul Otoman.

 mustafa_51169400

Astfel, Prințul Mustafa, care se bucură de susținerea ienicerilor și a flotei, va fi mai puțin puternic și nu va mai reprezenta un pericol real pentru tron. Tot cu “ajutorul” Sultanei Hurrem, Suleyman află că Prințul Mustafa se află în Capitală. Grav este faptul că Mustafa a nesocotit, din nou, ordinul Sultanului, atunci când a părăsit sangeacul, fără aprobarea acestuia. Mustafa, care se afla în vizită la amiralul Hizir Hayreddin, șeful flotei, a venit însoțit și de căpetenia ienicerilor, Ali, iar Suleyman are mari îndoieli în ceea ce privește alianța celor trei.

Hurrem promite să transforme suspiciunile în certitudini, iar până să-l convingă pe Sultan că Mustafa se va revolta împotriva acestuia, mai este un pas. Reamintindu-i fiului său că Marele Vizir, Rustem Pașa, a fost pedepsit pentru conflictul cu ienicerii, Sultanul îi ordonă lui Mustafa să ducă la îndeplinire sentința dată de el, în ceea ce-l privește pe Ali, căpetenia acestora.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 15, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: