THEMEDIATHOR

Foștii angajajați ai Money TV, protest la Tribunalul București

Foștii angajați ai postului Money TV vor fi prezenți mâine, începând cu ora 9.00, la Tribunalul București, la termenul acordat în dosarul de insolvență al S.C. MEDIA ADVERTISING & SALES, firma sub care a fost operat postul de televiziune.

MONEYTV-PACKSHOT

“Demersul nostru este unul de a trage un semnal de alarmă către toți colegii noștri din mass-media despre riscurile la care sunt supusi de către angajatorii lor, atât în situația în care are au încheiate contracte de muncă cât și contracte de drepturi de autor”, se spune într-o scrisoare deschisă semnată de foștii angajați Money TV.

În aceeași scrisoare, foștii angajați spun că au ca scop atât “recuperarea drepturilor bănești cuvenite pentru munca prestată” cât și tragerea unui semnal de alarmă “asupra practicilor penale la care se preteaza unii patroni din mass-media în scopul de a realiza profit”.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, scrisoarea integrală a foștilor angajați ai Money TV.

“Dragi colegi,

Zeci de fosti angajati si colaboratori ai postului de televiziune Money TV se vor afla maine, 14 mai, incepand cu ora 9:00, la sediul Tribunalului Bucuresti (Bd. Unirii, nr. 37), fiind prezenti la termenul acordat in dosarul de insolventa al S.C. MEDIA ADVERTISING & SALES, firma sub care a operat postul de televiziune.
Avand incredere deplina in justitie, reamintim opiniei publice despre demersurile noastre de pana acum.

La mijlocul lunii iulie 2013 postul Money TV s-a închis, trimitand acasa peste 300 de angajati si colaboratori, lasandu-i pe acestia fara loc de munca si cu salariile neplatite de mai bine de opt luni (chiar si un an de zile). Fostii angajati si colabotori ai Money TV au depus în luna octombrie a anului trecut o plangere penala la sediul D.I.I.C.O.T. Bucuresti si pana in prezent, mai multi dintre ei au dat declaratii in dosarul constituit. La sediul D.I.I.C.O.T. au fost depuse printre altele si dovezi despre banii care au circulat prin firmele actionarului majoritar al Money TV, Sorin Freciu, care, în timp ce S.C. MEDIA ADVERTISING & SALES nu isi platea angajatii, el, totusi, a reusit sa încaseze sume mari de bani din: emisiuni platite, publicitate, business tururi, campanii de presa, etc.

Demersul nostru este unul de a trage un semnal de alarma catre toti colegii nostri din mass-media despre riscurile la care sunt supusi de catre angajatorii lor, atat in situatia in care are au incheiate contracte de munca cat si contracte de drepturi de autor.

Mentionam ca în 26 februarie 2014, SC MEDIA ADVERTISING & SALES, societatea care detinea Money TV, si-a cerut in mod voluntar insolventa. Administratorul judiciar pare ca este rezervat în ceea ce priveste bunurile si/sau creantele pe care le are S.C. MEDIA ADVERTISING & SALES, dar cert este ca din momentul desemnarii sale pana astazi, administratorul judiciar nu a reusit sa intocmeasca raportul de activitate si nici inventarul bunurilor si/sau creantelor, desi au trecut trei luni de zile de la desemnarea sa. Dintre creditorii debitoarei la masa credala sunt inscrisi peste 140 de persoane cu contracte de munca si 250 cu drepturi de autor.

Toate actiunile demarate pana acum de angajatii si colaboratorii Money TV au dublu scop: pe de o parte, sa declanseze mecanismul judiciar prin care se vor putea recupera drepturile banesti cuvenite pentru munca prestata; pe de alta parte, sa atraga atentia colegilor de breasla si organizatiilor sindicale din domeniu inclusiv asupra practicilor penale la care se preteaza unii patroni din mass-media în scopul de a realiza profit.

Reamintim faptele de care actionarul majoritar al Money TV, Sorin Freciu, este acuzat în acest moment. Dincolo de faptul ca patronatul SC Media Advertising & Sales a „mutat” in mod curios si dubios, de-a lungul anilor, personalul statiei TV prin mai multe firme, plangerea depusa la DIICOT este formulata si la adresa urmatoarelor companii, respectiv asociatii si administratorii lor: S.C. Media Advertising & Sales, S.C. Radio TV Global Network S.R.L., S.C. Worldwide Media Solutions S.R.L., S.C. The Money Channel Consulting S.R.L., S.C. Creative Media Ideas S.R.L., S.C. Realitatea Media S.R.L.

Acuzatiile aduse celor de mai sus sunt de la înselaciune cu consecinte deosebit de grave pana la evaziune fiscala, spalare de bani si alte infractiuni conexe în concurs real si în forma continuata.

Haideţi alături de noi, miercuri, 14 octombrie, ora 9, în faţa Tribunalului Bucuresti!

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 14, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: