THEMEDIATHOR

CME, compania-mama a Pro TV din Romania vrea sa renunte la posturile de radio si la activitatile din muzica si film

Seria de disonibilizari de la PRO TV SA continua, chiar si la activele grupului Central European Media Enterprises (CME), compania-mama a Pro TV-ului din Romania. Mai multe structuri terte din Media Pro vor fi vandute printe care statii radio, cinematografe, afacerile din film, etc. 

andreea-esca-pro-fm

Toate aceste declartii au fost facute de  Michael Del Nin, co-CEO al CME, intru-un interviu acordat alaturi de co-CEO Christoph Mainusch pentru publicatia ceha Hospodarske Noviny, citat de Hotnews.

Potrivit lui Del Nin, “acestea sunt active bune, dar ne-au distras atentia de la afacerea noastra de baza (televiziunea – n.red.). Mai multe parti interesate din intreaga regiune urmaresc aceste active”.

De la sfarsitul anului trecut, pe piata media circula numeroase speculatii privind eventuala vanzare a unor active CME, a unor operatiuni din Romania/Bulgaria sau chiar a intregii companii, sau despre intentiile altor parti de a cumpara aceste active, dar de cele mai multe ori reprezentantii companiei s-au abtinut sa comenteze astfel de informatii. Reprezentantii CME au mai mentionat, in termeni generali, intentiile lor de vanzare, dar e pentru prima data cand spun exact ce urmaresc sa vanda.

In interviul acordat ziarului ceh, Christoph Mainusch precizeaza:

  • “Pentru a aduce compania pe picioare, a trebuit sa ne concentram asupra afacerii noastre de baza, televiziunea; in unele tari unde operam, am avut numeroase activitati pe care nu le consideram a fi de baza si pe care le vom vinde. Cateva exemple: cinematografele noastre din Romania sau afacerile de distributie din Romania si din Republica Ceha – pe acestea nu le consideram esentiale pentru strategia noastra viitoare.”

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 14, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: