THEMEDIATHOR

Madalin Voicu crede ca Conchita Wurst a castigat Eurovisionul fiind sustinuta de persoanele LGBT

Rise Like A Phoenix, interpretată de Conchita Wurst din Austria, a câştigat concursul cântecului european Eurovision 2014, desfăşurat la Copenhaga. Cu un total de 290 de puncte, Austria s-a detaşat clar de următoarele două clasate: Olanda, care a obţinut 238 de puncte şi Suedia, cu 218 puncte.

Madalin Voicu crede ca Conchita Wurst a castigat Eurovisionul fiind sustinuta de persoanele LGBT

România, reprezentată de Paula Seling & Ovi, s-a clasat în prima jumătate a clasamentului final, ocupând locul 12, cu 72 de puncte.

Madalin Voicu a explicat pentru Libertatea  de ce a castigat Conchita cel mai mare concurs si show TV muzical din Europa.

Mădălin Voicu spune că, din punct de vedere al piesei, nu este nimic de reproşat reprezentantei Austriei, mai ales că “Eurovisionul este un concurs de creaţie, nu de interpretare”: “Piesa este foarte bună şi bine construită din punct de vedere muzical, prestaţia domnului sau a doamnei a fost una bună, fără să am reclamaţii sau să fi constatat o deficienţă în interpretare”, apreciază Voicu.

Că piesa austriecilor, departe însă de a fi cea mai bună din concurs, a ajuns să fie cea mai votată, se datorează unui “curent mondial” de promovare şi susţinere a persoanelor din comunitatea LGBT (lesbiană, gay, bisexuală și transsexuală), spune Mădălin Voicu.

“Persoanele cu orientări sexuale de alt fel decât normalitatea au reţele bine organizate care fac ca aceste persoane să devină nu doar influente, ci şi bine poziţionate”, explică el.

Delimitându-se de tot ceea ce înseamnă discriminare – mai ales că este bine ştiut faptul că a fost unul dintre susţinătorii participării lui Naomi la etapa internaţională a Eurovision 2014 -, muzicianul susţine că “există la ora asta un gen de organizaţie care are ca scop obiectiv promovarea persoanelor de altă orientare decât cea heterosexuală”.

Aşa că, dacă din punct de vedere muzical nu are nimic a-i reproşa piesei Austriei şi compozitorului ei, Mădălin Voicu are un ghimpe împotriva Conchitei.

“M-a deranjat foarte mult că această persoană, la sfârşit, după ce a obţinut trofeul şi a mai interpretat o dată piesa, spunând şi un cuvânt de mulţumire, a încheiat: «Suntem uniţi şi suntem de neoprit!». Asta este o chestiune care ne pune deja pe gânduri. Bănuiesc că nu despre austrieci era vorba ci despre ceea ce reprezintă el”, a spus Mădălin Voicu.

(Sursa)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 12, 2014 by and tagged , , .
%d bloggers like this: