THEMEDIATHOR

Continuă schimbul de replici: “De ce te lași orbit de propria condiție? Nu trădez pe nimeni, nu mușc nicio mână care m-a hrănit”. Dorothea Ionescu Vânău către Mândruță

“De ce te lași orbit de propria condiție? Dacă tu nu poți încă să ai privilegiul ăsta de a te detașa, fiindcă te afli într-un contract de subzistență, lasă-mă pe mine”, spune Dorothea Ionescu Vânău ca replică la răspunsul lui Lucian Mândruță.

Dorothea-Mandruta

“Nu trădez pe nimeni, nu mușc nicio mână care m-a hrănit. Respectă-mi libertatea de a spune niște lucruri pe care tu nu le poți spune”, spune ea.

Dorothea Ionescu Vânău, către Mândruță: Dă-mi voie să te contrazic, “valoarea mea de piață nu a fost dată de cei doi ani și ceva de PROTV și încă vreo jumătate de MediaPro, ci de ceea ce sunt.”

– Reamintim de unde a pornit schimbul de replici. Dorothea Ionescu Vânău, om de televiziune cu experiență și la Pro TV, dar și la Antena 1, a scris o postare-eseu despre ce este televiziunea și despre mecanismele din spatele ei, articol publicat de Paginademedia.ro sub genericul Guest Writers, aici și pe blogul personal.

– Articolul a determinat o replică din partea lui Lucian Mândruță: “Cand am plecat din Pro TV, potrivit cutumei statiei, am fost considerat un tradator. Dorothea e si ea in aceeasi situatie”.

“Draga Dorothea, valoarea noastra de piata a fost data in primul rand de stampila Pro din CV. De ce te chinui acum s-o distrugi?”, a scris Mândruță, în articolul publicat pe Paginademedia.ro, aici.

Dorothea Ionescu Vânău în replica la …replică:

“Dacă tu nu poți încă să ai privilegiul ăsta de a te detașa, fiindcă te afli într-un contract de subzistență, lasă-mă pe mine. Eu îmi asum cu mare drag, sunt dispusă să primesc toate pietrele din lume.

Fiindcă știu cât de vrednici sunt cei care dau cu piatra, fiindcă știu că pot să contribui, cu puțin, la bine și fiindcă nu mai vreau niciun job la stăpânire, de-acum. Nu-mi mai trebuie, gândesc liber, în sfârșit! Respectă-mi credința, așa cum eu respect condiția ta.”

Despre Pro TV și Antena 1:

– Eu m-am legat și de unii, și de alții, să știi. Mi-e foarte greu să fiu partinică, chiar dacă mă provoci. Probabil că aș putea să vorbesc despre foști colegi de-ai noștri din ambele trusturi (comuni, nu-i așa?) cu o admirație și îngăduință dezarmantă, deși tu cine știe ce chipuri de dragoni vezi când auzi numele lor.

– Sunt alături de toți oamenii din PROTV care pescuiesc, acum, în ape tulburi. (…)Dar sunt alături și de mulți oamenii din Intact, care gândesc cu mintea lor și își fac meseria impecabil. Mai am o compasiune nemărginită față de managerii care se simt legitimați și puternici de venirea Monei Segall. Și am observat că “varanul securist” a devenit deodată “domn”, în opinia consumatorului; nu ți se pare demnă de dezbătut, schimbarea asta de paradigmă?”

Despre influența Pro TV:

– Dacă PROTV-ului i-ar fi păsat de oameni, așa cum zici, nu ar fi vorbit de lăcomia preoților, fiindcă preoții ăia lacomi sunt o minoritate, oamenii sunt obștea. Așa a deznaționalizat România. Așa i-a dat la temelii.

Umblă o poveste adevărată despre Lazarov, care-și învăța echipa să nu dea în lucrul cel mai de preț al națiunii: credința. Era evreu. Un evreu remarcabil! Ce e mai tragic este că Antena 1 a ajuns, prin oglindire, să comită aceleași erori.

– În ce privește neatârnarea politică a PRO-ului, nu vreau să vorbesc despre asta, cred că am spus ce am avut de spus. (…) Nu se poate să judecăm cu jumătăți de măsură. Este inuman să bagatelizezi profesionalismul unor oameni din Intact, doar fiindcă trustul ăsta are nenorocul să fie fondat de un om politic, urmărit penal.

Dorothea Ionescu, în încheiere:

Am petrecut peste 20 de ani în media și mi-a dat Dumnezeu ocazia să ajung la niște concluzii mai repede decât tine. Nu văd nimic nelalocul lui să analizez chestiuni de principiu.

Nu trădez pe nimeni, nu mușc nicio mână care m-a hrănit. Pentru că, dă-mi voie să te contrazic, “valoarea mea de piață” nu a fost dată de cei doi ani și ceva de PROTV și încă vreo jumătate de MediaPro, ci de ceea ce sunt.

Așa cum pe tine te legitimează mintea ta ageră și simpatia unui public care te-a iubit odată. În ce mă privește, nu eu trebuie să-i mulțumesc PRO-ului, ci el mie, fiindcă i-am adus sau i-am înlesnit contracte grase, de care nici tu, probabil, și nici cetățeanul tău bărbos, nu știți

Când își va exprima nemulțumirea pentru contribuția mea, atunci îmi voi face mea culpa.

Răspunsul complet al Dorotheei Ionescu Vânău, aici.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 2, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: