THEMEDIATHOR

Romtelecom, despre introducerea în grilă a Digi 24, post al RCS: e „o încălcare a principiilor concurenței”

Romtelecom crede cu tărie că introducerea canalului aparținând unui alt operator în propria grilă de canale TV constituie o încălcare a principiilor concurenței”, au declarat reprezentanții Romtelecom pentruPaginademedia.ro, pe subiectul introducerii Digi 24 în grila de programe a operatorului.

Romtelecom-Business-Forum-1024x680

„Susținem această poziție întrucât spațiul media disponibil pentru un furnizor fără nici un cost în rețelele competitorilor săi poate conduce la obținerea în mod neetic a unui avantaj comercial rapid pentru deținătorul respectivului canal”, au mai declarat reprezentanții Romtelecom pentru paginademedia.ro.

Reamintim că, în ședința din 29 aprilie, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să someze mai multe companii de cablu, printre care Romtelecom și UPC,pentru încălcarea articolului ce prevede principiul must carry. Mai exact, din grilele celor doi operatori de cablu lipsesc anumite posturi declarate libere la retransmisie, printre care și televiziunea de știri RCS&RDS, după cum paginademedia.ro a relatat AICI. Tot ieri a fost somat și RCS&RDS tot pentru nerespectarea principiului must carry, deoarece nu are în grila sa posturile Mynele TV, Alfa și Omega și Credo.

 
 

Declarația integrală a reprezentanților Romtelecom, în continuare:

„Așa cum am afirmat și anterior, Romtelecom crede cu tărie că introducerea canalului aparținând unui alt operator în propria grilă de canale TV constituie o încălcare a principiilor concurenței. Susținem această poziție întrucât spațiul media disponibil pentru un furnizor fără nici un cost în rețelele competitorilor săi poate conduce la obținerea în mod neetic a unui avantaj comercial rapid pentru deținătorul respectivului canal. Consideram ca o astfel de situație poate reprezenta o deviere de la principiile care au stat la baza reglementării must-carry în cadrul Directivelor Europene relevante.”

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 1, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: