THEMEDIATHOR

CNA. ”Acces direct” aduce postului Antena 1 o amendă de 80.000 de lei

SIMONA-GHERGHE-

Postul  Antena 1 a fost amendat de Consiliul Național al Audiovizualului cu 80.000 de lei pentru 16 ediții ale emisiunii Acces Direct, difuzate în perioada februarie – aprilie 2014,  limbajul și tipurile de subiecte abordate la o oră accesibilă minorilor fiind principale probleme subliniate, scrie Pagina de Media.

“În aceasta zonă limbajul și subiectele ar putea fi o problemă. Din punctul nostru de vedere, moderatoarea a intervenit de fiecare dată pentru a-i împiedica pe invitați să folosească un limbaj injurios. E adevărat că sunt subiecte unele dintre ele șocante, unele dintre ele greu de acceptat de marea masă a publicului. (…) Se vorbește de adulter, de conflicte conjugale, de homosexualitate s.a. Astfel de subiecte sunt abordate și în telenovele sau alte producții care sunt prezentate la aceeași oră. (…) Poate nu ne place ce am văzut, știu că este greu de acceptat, dar sunt cazuri reale.”, a spus Mirela Bomboe, reprezentanta trustului Intact la CNA în ședința din 24 aprilie.

Tot în cadrul ședinței din 24 aprilie, Isabella Carmu, Channel Manager al postului Antena 1, a justificat “calitatea” programului Acces Direct prin necesitatea de a răspunde “și unei curiozități umane a telespectatorului de la acea oră”.

Narcisa Iorga  este cea care a propus sancțiunea de 80.000 de lei și a primit șapte voturi “pentru” și trei “împotrivă”.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 30, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: