THEMEDIATHOR

TVR 1 va transmite, în direct, slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti

TVR 1 va transmite, în direct, în noaptea de sâmbătă spre duminică, slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, care va fi oficiată de Patriarhul Daniel.

 baraj-cm-2014-televizare-reactie-halucinanta-a-tvr1-din-referat-nu-a-rezultat-importanta-partidei-49496-1

hală din Bucureşti (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, în Săptămâna Mare, TVR 1 are pregătite pentru telespectatori câteva ediţii speciale ale emisiunii “Universul credinţei”. Potrivit TVR, ceea ce este special pentru sărbătorile pascale din acest an este faptul că toţi creştinii vor sărbători Paştele în aceeaşi zi, 20 aprilie.

Astfel, vineri seară, de la 18.15, TVR 1 va transmite în direct de la Catedrala Patriarhală slujba prohodului, ceremonie oficiată de Patriarhul Daniel, alături de un sobor de arhimandriţi şi preoţi.

În Noaptea de Înviere, de la 23.30, TVR 1 va transmite o nouă ediţie în direct “Universul credinţei” dedicată Paştelui. În prima parte, moderatorul Corneliu Vlad Matache va sta de vorbă cu profesorul doctor Laurenţiu Tănase, de la Facultatea de Teologie din Bucureşti, despre percepţia societăţii româneşti contemporane asupra Paştelui, despre obiceiurile specifice acesteia (facerea lumânărilor, închistritul ouălor), despre Icoana Învierii şi semnificaţia reprezentărilor, precum şi despre modul în care percep şi înţeleg tinerii Învierea.

Slujba de Înviere va fi transmisă de asemenea în direct de TVR 1 de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, fiind oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Emisiunile vor putea fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă şi mobil.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 17, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: