THEMEDIATHOR

Tribunalul a admis retragerea lui Sorin Oancea din acționariatul Radio ZU

Tribunalul București a admis cererea lui Sorin Oancea (actualul acționar al B1) de a se retrage, pe care judecătorească,  din acționariatul companiei Media Camina, care deține postul Radio ZU.

oancea

Potrivit hotărârii instanței, tribunalul „autorizează retragerea reclamantului Oancea Sorin din societatea Grupul Media Camina (G.M.C) SRL”.

Ulterior, după ce hotărârea devine irevocabilă, se stabilesc drepturilor asociatului retras, pe cale amiabilă sau prin tribunal.

Cu alte cuvinte, după ce această sentință devine definitivă, Sorin Oancea urmează să primească drepturile pentru părțile sociale deținute (10% din companie). În cazul în care Sorin Oancea nu ajunge la o înțelegere amiabilă cu familia Voiculescu în legătură cu cuantumul soclicitat, tot instanța va rezolva situația.

Soluția integrală a instanței, pronunțată pe 11 aprilie, în continuare:

Admite în parte cererea de chemare în judecată. Respinge cererea reconvenţională ca inadmisibilă.

Autorizează retragerea reclamantului Oancea Sorin din societatea Grupul Media Camina (G.M.C) SRL.

Capitalul social al societăţii Grupul Media Camina (G.M.C) SRL are următoarea structură: Voiculescu Camelia-Rodica deţine 440 de părţi sociale, reprezentînd 44% din capitalul social, Voiculescu Corina-Mirela deţine 430 de părţi sociale, reprezentînd 43% din capitalul social, Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SA deţine 110 de părţi sociale, reprezentînd 11% din capitalul social şi Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvolatarea României deţine 110 de părţi sociale, reprezentînd 2%din capitalul social.
Obligă pârâtele în solidar să plătească reclamantului suma de 7039,3 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11.04.2014.

Radio ZU a anunțat CNA de retragerea lui Sorin Oancea săptămâna trecută

Grupul Media Camina, deținut de familia Voiculescu a notificat Consiliul Național al Audivizualului în legătură cu acționariatul companiei încă de săptămâna trecută.

“Se retrage domnul Sorin Oancea, părțile sociale deținute de acesta (10% n. red) redistribuindu-se între ceilalți asociați”, se arată în documentul depus la CNA săptămâna trecută de compania care deține licențele Radio Zu.

Contactat de Paginademedia.ro, Sorin Oancea declara, săptămâna trecutâ că pe rol sunt două procese legate de calitatea de acționar la Radio Zu. “Am fost retras!”, a declarat el pentru Paginademedia.ro.

Sorin Oancea, pentru Paginademedia.ro:

“În urmă cu aproximativ un an, am depus o acțiune la Tribunalul București în care solicitam retragerea din Camina, cu o despăgubire corectă. Practic, ceream retragerea pe baza unei expertize care să stabilească valoarea companiei, respectiv a celor zece procente pe care le dețin. Acest proces nu s-a încheiat. Este în curs procedura de evaluare.

Camina a convocat la începutul anului o Adunare Generală a Asociaților și a decis, în mod abuziv, ieșirea mea din companie”, a continuat Sorin Oancea. “Ei nu au mai așteptat, au hotărât să mă elimine din societate. Am fost “retras”!”

“Am contestat în instanță hotărârea AGA, iar procesul este pe rol”, a mai spus Oancea.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 17, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: