THEMEDIATHOR

CNA: Realitatea TV, obligată de CNA să îi acorde dreptul la replică lui Ilie Carabulea. Aflat în arest

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, că Realitatea TV trebuie să îi acorde dreptul la replică lui Ilie Carabulea, după ce în emisiunea “Jocuri de putere” din 6 martie au fost făcute afirmaţii referitoare la acesta, încălcându-se legislaţia audiovizualului.

CNA a aplicat amenzi totale de 350.000 de lei într-o singură zi

Potrivit CNA, în emisiunea “Jocuri de putere” din 6 martie a fost analizat un subiect cu privire la persoanele care ar fi făcut afaceri ilegale în domeniul asigurărilor, sub protecţia Autorităţii de Supraveghere Financiară. Printre aceste persoane a fost menţionat de invitaţi şi Ilie Carabulea.

Moderatorul emisiunii, Rareş Bogdan, a precizat că deţine 1.400 de pagini de stenograme în acest caz şi a prezentat în emisiune câteva fragmente. Însă, potrivit CNA, în fragmentele de stenograme prezentate în emisiunea din 6 martie nu figura şi numele lui Ilie Carabulea.

În aceeaşi emisiune, unul dintre invitaţi, jurnalistul Cornel Ivanciuc, a spus că “Ilie Carabulea este creaţia PSD din perioada veche, din perioada lui Iliescu”, “este client redutabil al PSD, este sponsor al acestui partid”, şi “este căsuţa poştală a lui Adrian Năstase, în care dispar nişte bani, în împrejurări bizare, neclarificate nici până în ziua de astăzi, legate de acţiunile de la Dracula Unu, parcul Dracula Unu de la Sibiu”.

“Iar acest domn Ilie Carabulea apare, iată, într-un context în care este târât practic întreg Guvernul USL, da, creându-i această favoare uriaşă, prin care este exceptat de la majorarea decapital a societăţii lui de asigurări. Mă tot întreb ce a riscat de fapt Ruşanu de-adevăratelea, dacă şi-a pus pielea la bătaie pentru acest Ilie Carabulea, care vreau să vă spun că el ca profilintelectual este zero. El provine dintr-o autobază de fapt, a fost impiegat la origine. A fost după aceea un fel de şefuleţ la autobaza Sibiu. Un tip extrem de cinic, de obraznic, un om care a spoliat jumătate din Sibiu pentru a-şi mări proprietăţile imobiliare…”, a mai spus Cornel Ivanciuc despre Ilie Carabulea în emisiune.

De asemenea, întrebat de Rareş Bogdan “ce l-a făcut pe Dan-Radu Ruşanu şi pe cei de la ASF să discute cu Ilie Carabulea”, Cornel Ivanciuc a răspuns: “Milioanele de euroi pe care, probabil, i-a primit din partea lui Ilie Carabulea, pentru că Ilie Carabulea plăteşte în natură. El a reuşit să cumpere, începând de la şefi de post, de la sectorişti, de la ofiţeri SRI, de la consilieri locali din Sibiu, înainte de epoca Iohannis mă refer, este acea epocă foarte tristă a Sibiului, când Sibiul a fost un oraş roşu, un oraş PSD-ist, exact cum a fost un oraş tricolor Clujul lui Funar… Deci acest Carabulea a reuşit să terorizeze tot Sibiul, să-şi cumpere influenţa până sus, la vârf, la domnii Iliescu şi Năstase, iar acum şi-o cumpără de la Ruşanu. Deci, categoric, Ruşanu, riscându-şi libertatea, iată ce a păţit, că şi-a riscat libertatea, a plecat cu saci doldora de euroi de la acest Carabulea, care vă spun…”.

Însă, Rareş Bogdan a afirmat la rândul său: “Dar rămâne să se dovedească că a plecat şi cu banii, că s-a implicat în ordonanţă s-a dovedit, că altfel nu era arestat”.

Potrivit CNA, în cadrul emisiunii nu a fost prezentat punctul de vedere al lui Ilie Carabulea.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 2, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: