THEMEDIATHOR

Firme din grupul Media Pro, suspecte de evaziune fiscală. Poliţia face percheziţii

Poliţiştii fac, marţi, 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală, infracţiuni prin care ar fi produs un prejudiciu de 5 milioane de euro, anunţă Mediafax.

protv

Anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucureşti şi la alte opt din judeţul Ilfov, într-un dosar aflat în instrumentarea Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, în care sunt vizate fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani. Printre cei verificaţi se numără şi trustul Media Pro, din care face parte postul Pro Tv.

Percheziţiile poliţiştilor ar avea loc la studiourile Pro Tv din Buftea, potrivit Realitatea Tv.

Sefa comunicării de la Pro Tv a declarat pentru Hotnews.ro ca în acest moment nu are loc niciun control, cel puţin la sediul din Pache Protopescu, nici în clădirile noi unde funcţionează acum compania, nici în clădirea veche, de la strada, care nu mai e în folosinţă companiei începând de astăzi.

În această cauză, 30 de societăţi comerciale sunt suspectate că ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro, prin ascunderea sursei impozabile. În cadrul acţiunii vor fi verificate relaţiile comerciale dintre firmele vizate, se arata într-un comunicat de presa al Poliţiei Romane.

Peste o sută de poliţişti participa la percheziţiile care au loc la sediile firmelor vizate în anchetă şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. În acest caz, anchetatorii au fost sprijiniţi de Serviciul Roman de Informaţii.

Fondatorul Pro TV, Adrian Sârbu, şi-a dat demisia de la conducerea grupului international care deţine această companie, CME, în vara anului trecut. La sfârşitul lui 2013, la Pro TV a fost numit un nou director general, Aleksandras Cesnavicius, moment urmat de o serie de schimbări de management.

În acest moment, Adrian Sârbu  conduce grupul roman de media Mediafax.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 1, 2014 by and tagged , , , , , .
%d bloggers like this: