THEMEDIATHOR

PRO TV a fost amendat de CNA cu 70.000 de lei din cauza Oanei Lis şi a unei farse făcute lui Mircea N. Stoian

Catalin-Maruta-

Emisiunea “La Măruţă” a primit din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o amendă de 70.000 de lei din cauza declaratiilor Oanei Lis şi a unei farse făcute lui Mircea N. Stoian.

Oana Lis a povestit cum ar fi fost abuzată sexual de tatăl ei, pe când avea vârsta de 15 ani, subiectul fiind discutat în ediţiile din 25 şi 26 februarie a emisiunii.

În ediţia din 12 martie a emisiunii “La Măruţă”, a fost difuzată o farsă care i-a fost făcută lui Mircea N. Stoian. Acesta a fost înconjurat de mai mulţi bărbaţi, care l-au ameninţat că o să-l bată, informează Agenţia Mediafax.

CNA a considerat că respectivele emisiuni au încălcat articolul 18 din Cod, potrivit căruia “Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6.00 – 23.00 producţii care prezintă: a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat” si articolul 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia “Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective”.

Pe de altă parte, membrul CNA, Valentin Jucan, a spus că membrii Consiliului ar trebui să discute cu Cătălin Măruţă, realizatorul emisiunii “La Măruţă”.

“Avem nişte lucruri pe care trebuie să le transmitem şi să le lămurim”, a mai spus Jucan.

Amenda a fost aplicată la propunerea preşedintelui CNA, Laura Georgescu, fiind adoptată cu şapte voturi “pentru” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu şi Christian Mititelu) şi trei voturi “împotrivă” (Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 31, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: