THEMEDIATHOR

Vadim, către Remus Cernea: “Băi găină zăpăcită”, “măi analfabetule”. România TV, amendată de CNA cu 20.000 de lei

Postul România TV a fost amendată de CNA cu 20.000 de lei pentru injuriile proferate de Corneliu Vadim Tudor la adresa lui Remus Cernea în emisiunea “Ediție specială”, din 1 ianuarie 2014.

vadim

“Băi găină zăpăcită”, “măi analfabetule”, „femeie cu barbă”, “psihopat”, sunt doar câteva dintre afirmațiile injurioase făcute de Vadim la adresa lui Remus Cernea.

Consiliul Național al Audiovizualului a amendat postul România TV pentru limbajul injurios folosit de Vadim într-o emisiune difuzată la o oră accesibilă minorilor (20.00) și pentru faptul că Remus Cernea a fost pus într-o ipostază degradantă.

Radu Călin Cristea a menționat că în sancționarea postului a luat în considerare și faptul că moderatorul nu și-a îndeplinit obligația de a nu permite invitaților să folosească un limbaj injurios (Art. 40, alin. 3 din Codul audiovizualului).

Propunerea lui Radu Călin Cristea a primit opt voturi “pentru” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea) și două “împotrivă” din partea membrilor CNA Lorand Turoș și Monica Gubernat.

Ce a spus reprezentanta postului România TV despre emisiunea cu Vadim?

“Reclamația nu este făcută de domnul Remus Cernea, este făcută de un telespectator din Cluj. Chiar telespectatorul a remarcat, în reclamația sa, că relizatoarea a încercat să oprească proferările domnului Vadim Tudor. Stângăciile Violetei Romanescu ni le asumăm”, a spus Roxana Niculescu, director de programe la România TV.

Corneliu Vadim Tudor, în emisiunea “Ediție specială” difuzată de România TV:

“Nu vrem legalizarea prostituţiei, nu vrem căsătorii între homosexuali, suntem creştini şi să îţi mai spun o treabă, Violeta (Vileta Romanescu, moderatoarea emisiunii), în Biblie cele zece porunci, după crimă, sodomia e al doilea păcat mortal, ori individul ăsta propagă şi sodomia, nu ai decât să o faci domnule în întunericul beciului unde stai sau în peştera de unde ai ieşit, ruşine să îţi fie! Ai noroc că nu sunt eu în studio ştii ce îţi făceam, te tundeam eu cu mâna mea, femeia cu barbă!”

Alte afirmații injurioase proferate de Corneliu Vadim Tudor:

“Ce replică să îmi dea nevropatul ăsta, ai dialog cu mine, băi Remus Cernea, dar nu ţi-e ruşine obrazului, ai dialog, ce şcoală ai tu băi găină zăpăcită? (…) Măi analfabetule. Nu ştii nimic, ai făcut şcoala la handicapaţi la şcoala de corecţie.. (…) Faci politica Satanei.” (afirmații făcute în emisiunea Ediție specială, difuzată de România TV, pe 1 ianuarie)

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 27, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: