THEMEDIATHOR

CNA : Prezentatorii şi realizatorii radio-tv, obligaţi să nu folosească şi să nu permită invitaţilor limbaj injurios

Prezentatorii şi realizatorii programelor de televiziune şi radio au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă, potrivit unei prevederi a unei Decizii a CNA, care a fost adoptată joi de Consiliu.

 CNA a aplicat amenzi totale de 350.000 de lei într-o singură zi

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a adoptat, în şedinţa de joi, o Decizie de modificare şi completare a Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, cu 10 voturi “pentru” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi unul “împotrivă” (Cristina Trepcea).

“Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”, se spune într-un articol nou adoptat în cadrul acestei decizii.

În fapt, acest articol nou introdus în legislaţia audiovizualului modifică articolul 40, alineatul 3 din actualul Cod audiovizual, care este în vigoare şi care prevede că “moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”. Acum, CNA a introdus aceste obligativităţi şi pentru prezentatorii şi pentru realizatorii de emisiuni, nu doar pentru moderatori.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 27, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: