THEMEDIATHOR

Afirmațiile lui Cheloo la adresa unui concurent X Factor, taxate cu 3.000 de lei de Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Ion Ștefan Cătălin, cunoscut sub numele Cheloo, a fost amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării cu 3.000 de lei pentru declarații discriminatorii la adresa unui concurent gay în cadrul show-ului X-factor.

Cheloo-1024x576

CNCD a decis pe 26 martie că prin afirmațiile sale “s-a creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa părții reclamate pe considerentul orientării sexuale a acestuia. Afirmațiile au atins și drepturile minorității sexuale din Romania”.

“Ai cântat, eu disprețuiesc tot ceea ce ești, ce reprezinți și țara asta te va trimite acasă, cu siguranța”, a fost afirmația care i-a atras amenda lui Cheloo, jurat la X Factor.

Tot pentru cazul Cheloo, CNA a primit la sfârșitul anului trecut peste 700 de reclamații. Cazul a fost discutat de către consiliu, iar postul Antena 1 a fost amendat cu 10.000 de lei.

Mirela Bomboe, reprezentantul Antena Group la CNA, a explicat: „Fiecare membru al juriului și-a exprimat un punct de vedere. La fel a făcut și Cheloo. A fost o emisiune în direct, a fost opinia lui, nu a fost împărtășită de ceilalți membri ai juriului. Fiecare a intervenit. Nu e existat nicio instigare la ură, la violență.

 A fost o reacție spontană. Asta este, sunt păreri și pro și contra, iar fiecare are dreptul la propria opinie. Nu încerc să apăr, dar ați văzut că fiecare a încercat să acopere și să meargă mai departe.”

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 27, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: