THEMEDIATHOR

Soc! Sport.ro se afla intr-o situatie critica. Vezi despre ce este vorba

Media sportiva e pe cale sa primeasca o noua lovitura! Unul dintre cele mai de tarditie canale sportive din Romania, se afla intr-o situatie mai mult decat delicata.

sport-ro-logo_03050915_resize

Inlaturarea lui Adrian Sarbu din fruntea companiei si aducerea lituanianului Aleksandras Cesnavicius, a produs un cutremur in grupul televiziunilor din trustul Pro. Cea mai afectata “structura” este postul Pro TV, care a pierdut cele mai multe vedete, iar  emisiunea “Dansez pentru tine” s-a anulat. Iar acum se analizeaza si situatia postului sportiv Sport.ro, ceea ce creeaza noi palpitatii.

Aleksandras Cesnavicius, are cateva repere clare pe care se bazeaza cum ar fi: interes public, beneficiu comercial (profit) si posibilitati de dezvoltare. Acestea au fost principalele considerente, pe baza carora s-a analizat situtia Sport.ro, iar o decizie se va lua la vara.

Singura competitie importanta care se afla in portofoliul canalului este Europa League, iar din punct de vedere financiar, canalul de sport a inceput sa fie un balast.

Mai mult totul depinde ce se va intampla din vara, dupa ce se va sti daca e vreo  sansa ca postul sa se “lipeasca” de drepturile partidelor din Liga 1.

Daca se va decide sa se renunte la Sport.ro, primul nume vehiculat este cel al lui Adrian Sarbu. In cazul in care omul de afaceri nu este interesat, atunci postul va fi scos la vanzare publica. Cea mai neagra varianta ar fi chiar inchiderea Sport.ro, daca nimenu nu il va cumpara, dar sansele pentru aceasta varianta sunt sub 1%, brandul fiind redutabil si profesionist din toate punctele de vedere, conform fanatik.ro.

Media de sport, nu trece printr-o perioada buna, exemple fiind inchiderea GSP TV, inchiderea  editiei printate a ziarului Prosport, renuntarea Antenei 1 la jurnalele de sport, dar nici Gazeta Sporturilor nu o duce prea bine, avand probleme cu firmele de distributie.

In acest moment Sport. ro se remarca doar prin transmiterea Cupei Angliei, televizarea Cupei Romaniei, cateva transmisii K1, campionatul Olandei si wrestling, cu aceste arme fiind foarte greu sa te bati in piata.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 26, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: