THEMEDIATHOR

Busu dă târcoale Antenei 1. Se sting luminile la ProTV?

Stralucirea de odinioara a Pro Tv paleste in fiecare zi, iar inventia lui Adrian Sarbu trage sa moara. Decaderea “zeilor” din Pache Protopopescu a intrat in linie dreapta, plecarile vedetelor si nu numai transformandu-se intr-un adevarat exod spre alte zari mai banoase. Iar cei care inca mai apar pe sticla sub sigla Pro, abia asteapta sa-si termine treaba ca sa poata continua maratonul cautarilor unui nou loc de munca. Asa se face ca vedete precum Florin Busuioc, Stefan Banica sau Mihai Petre dau tarcoale principalului concurent al Pro Tv, Antena 1.

73660-0-busu

Desi unii ar crede ca plecarile din ultima vreme din Pro Tv sunt cauzate de demisia ex-mogulului Adrian Sarbu, lucrurile nu par sa stea asa. Potopul lasat de Sarbu in urma este mai degraba motivul pentru care cei de la CME strang acum cureaua in incercarea de a opri declinul financiar. In consecinta, sefii si vedetele obisnuite pana mai ieri cu salarii fabuloase, cu emisiuni cu bugete astronomice si, deci, rating pe masura, toti se vad nevoiti acum sa schimbe macazul si sa-si caute de munca. “National” a aflat ca printre dezertorii de ultima ora se afla si Florin Busuioc, Mihai Petre sau Stefan Banica.

Actor la baza, Florin Busuioc a ajuns la Pro TV inainte sa fie lansat. La vremea respectiva, era angajat la teatru si noaptea facea dublaje la desene animate. Apoi a fost voice-over la toate emisiunile concurs. La meteo a ajuns dintr-o intamplare. “La un moment dat s-a terminat contractul cu Bingo si Pro Tv-ul nu voia sa ma piarda si de comun acord am stabilit ca e bine sa iau o luna de concediu fara plata, timp in care am mai facut dublaje pe la desene animate.

Stefan Banica a ramas fara „Dansez pentru tine”

Mi s-a propus sa fac o perioada Meteo ca sa nu renuntam unii la altii si dupa nu am mai vrut sa plec. Atunci m-am gandit <<ce mai imi trebuie mie alte proiecte complicate, grele, in care sa am responsabilitati?>>, declara “Busu de la Meteo” intr-un interviu. Dar, viata bate vremea (sau vremurile) si “Busu” este acum in cautare de noi responsabilitati. Surse apropiate acestuia au declarat pentru “National” ca Florin Busuioc suna insistent la Antena 1, postul de televiziune unde si-a gasit loc majoritatea vedetelor proteviste. Un alt personaj, despre care se poate spune ca a capatat notorietate la ProTV este Mihai Petre.

Adrian Sarbu a declansat cel mai mare exod din audiovizualul romanesc

Dansator de cariera, Petre s-a facut remarcat pentru publicul larg prin intermediul emisiunii “Dansez pentru tine”. Si cum proiectul “Dansez” a picat, iar show-ul “Romanii au talent”, mare consummator de resurse financiare, ar putea sa intre pe lista  neagra CME, si Mihai Petre se vede nevoit sa-si caute un job cel putin la fel de bine platit precum era la Pro Tv. Nu la fel de disperat din punct de vedere financiar este Stefan Banica, dar artistul trage tare pentru un nou proiect, fie si in trustul Intact. Dar chiar si fara o emisiune in televiziune, Banica se descurca mai mult decat onorabil din concerte, bineinteles atat cat va mai avea priza la public. Si, dupa cum se stie, nu este deloc un artist cu pretentii modeste.

Oana Cuzino e si ea pe picior de plecare de la Pro Tv

Si plecarile nu se opresc aici. Reducerile salariale impuse de CME pentru a drege colapsul financiar lasat de Adrian Sarbu vor impinge si alti oameni de televiziune, precum Oana Cuzino de exemplu, sa ia calea altor trusturi. Nu ar fi de mirare ca unii dintre cei care au plecat sa-i traga dupa ei si pe cei care inca nu au avut curajul pana acum sa ia o decizie transanta.

Horia Brenciu a semnat cu Antena 1

Primul care a declansat exodul protevistilor cu state vechi a fost Florin Calinescu, actorul alegand Prima Tv unde va putea relua talk-show-ul “Chestiunea zilei”. Au urmat apoi show-ul lui Toni Grecu, Spitalul de dementa si Roxana Ciuhulescu. De asemenea, Monica Anghel si Horia Brenciu au ales Antena 1, ultimul promitand un show de anvergura la postul din Baneasa. De la trustul Media Pro au plecat si foarte multi sefi, printre care Maria Apostol (Director Marketing & Corporate Affairs Pro TV), Andrei Boncea (Director General Media Pro Pictures), Ruxandra Ion (producatoarea telenovelelor de la Acasa TV), Elena Petre (Director Executiv Pro TV) si Doina Gradea (Director Pro TV International).

Florin Calinescu va relua „Chestiunea zilei” la Prima Tv

Ramane de vazut ce se va alege de cel mai important post de televiziune din Romania, pana unde sunt dispusi cei de la CME sa stranga cureaua si, in ultima instanta, cine va stinge lumina.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 26, 2014 by and tagged , , , , , , .
%d bloggers like this: