THEMEDIATHOR

Un membru CNA îi cere demisia șefului TVR, Stelian Tănase

Valentin – Alexandru Jucan, membru al Consiliul Național al Audiovizualului, îi cere demisia directorului general interimar al TVR, Stelian Tănase, într-o scrisoare deschisă.

valentin-jucan-razvan-chirita-1

“Vorbiți deja despre insolvența TVR. Dacă doar atât constatați că se mai poate face, vă rog prezentați-vă demisia de urgență!”, se arată în scrisoarea adresată de Jucan lui Stelian Tănase.

Membrul CNA mai spune că “în fața dezastrului economic în care se zbate” TVR, “domnul Stelian Tănase cere milostenie la Guvern. Altfel spus vinde televiziunea publică politicienilor (și nu numai)”.

Scrisoarea membrului CNA Valentin Jucan vine la câteva zile după ce Stelian Tănase, șeful interimar al Televiziunii Române, a declarat într-un interviu acordat Mediafax că “TVR este în pericol să intre în incapacitate de plată chiar în acest an, precizând că instrumentele pentru salvarea televiziunii se află la Guvern şi la liderii politici“.

Jucan spune că în aceste condiții nu mai poate fi “deloc” vorba de “presă liberă” și îi cere lui Tănase să oprească “aceste demersuri care încalcă spiritul și litera Constituției României”.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, scrisoarea deschisă adresată de Valentin Jucan directorului general interimar al Televiziunii Române.

“Avem televiziune publică. Cum o distrugem? Simplu: mergem cu ea la Guvern.

Asist, de aproape două săptămâni, la neputința conducerii TVR. Mai întâi constată că nu este vorba de BBC, apoi descoperă că sunt prea mulți angajați și prea puține mașini în parcul auto; urmează responsabilii editoriali să fie puși la punct, o mică cenzură, taxa tv. Se schimbă componența politică a Guvernului și… “ajutor! Ponta, ajută-mă!”.

În fața dezastrului economic în care se zbate “televiziunea liberă a țării”, domnul Stelian Tănase cere milostenie la Guvern. Altfel spus vinde televiziunea publică politicienilor (și nu numai). Mai vorbim despre “presă liberă”? Deloc.

Domnule Tănase, de ce nu cereți un audit intern, urmând ca cei responsabili să răspundă pentru jaful din TVR? Doriți ștergerea datoriilor. Nu există așa ceva! Acele datorii “șterse” vor fi achitate tot din buzunarul contribuabilului, același care achită taxa tv. Doriți ștergerea datoriilor cu prețul independenței editoriale? Asta faceți atunci când afirmați că “Ponta este singura șansă”.

În calitate de membru al Consiliului Național al Audiovizualului, garant al interesului public, vă solicit să opriți aceste demersuri care încalcă spiritul și litera Constituției României.

Vorbiți deja despre insolvența TVR.
Dacă doar atât constatați că se mai poate face, vă rog prezentați-vă demisia de urgență!” (scrisoarea semnată de Valentin Jucan, membru în Consiliul Național al Audiovizualului).

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 24, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: