THEMEDIATHOR

MIRELA BOUREANU VAIDA: “Trebuie să mărturisesc că nu urmăream show-ul Mireasă pentru fiul meu, până să-l prezint eu”

mirela-vaida

Frumoasa Mirela Boureanu Vaida, prezentatoarea celui mai iubit reality show al momentului, “Mireasă pentru fiul meu” a încântat telespectatorii cu prestația sa de la Eurovision demonstrând astfel că talentul său nu se rezumă doar la cariera sa în televiziune ci și la una muzicală. Mirela a oferit în exclusivitate un interviu  pentru Radar de Media în care vorbește despre experiența show-ului Eurovision, noi piese, debutul în televiziune și multe alte surprize pe care le pregătește.

 Înscrierea ta la Eurovision a luat prin surpindere pe toată lumea. Ce te-a determinat să iei această decizie? 

Nimic deosebit, pentru că eu cânt de când mă știu. Mi-am început cariera pe la 17 ani, când am apărut în câteva emisiuni de anvergură la TVR – Ploaia de stele, Bravo Bravissimo – ori la Festivalul de la Mamaia. Eu sunt solist vocal, de șapte ani, și la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”… Dacă lumea mă cunoaște ca prezentator TV, nu înseamnă că eu am abandonat această pasiune a mea. Să nu uităm că am și un band al meu, Vaida Show, și nici că eu cânt și la Teatrul de Operetă și Musical Ion Dacian, unde am avut câteva roluri câștigate prin casting. Așadar, cei care cred că am apărut așa, ca ciupercile după ploaie, se înșală. În aceste condiții, Eurovisionul era, din punctul meu de vedere, o etapă firească. Am făcut-o pentru curiozitatea mea și din pasiune pentru muzică. Nu mi-am dorit nici premii și nici laude. Am făcut-o pentru sufletul meu și atât.

Ai participat la Selecția Națională Eurovision 2014 și ai fost favorita publicului, încheind totuși pe locul 2 concursul, după ce ai câștigat televotingul. Ce a însemnat pentru tine această experiență? 

Pentru mine, ca om de televiziune, aprecierea publicului este tot ceea ce contează. Aș pune o întrebare de bun simț tuturor acelora care ne citesc: dumneavoastră ce ați prefera, votul unor specialiști sau votul publicului? Legat de această experiență, pot spune că am simțit aceleași emoții pe care le am de fiecare dată când urc pe scena Teatrului de Revistă sau când merg la un casting pentru a obține un rol pe care mi-l doresc foarte tare. Asta înseamnă competiția, asta înseamnă să fii artist, să-ți dorești întotdeauna să te autodepășești. Îmi place să lupt, îmi place să câștig, dar știu foarte bine să și pierd onorabil. Însă, de data asta, la Eurovision, eu simt că am câștigat!

 Crezi că rezultatul final a fost puțin nedrept, având în vedere diferența atât de mare între tine și Paula și Ovi, de la televoting? 

Asta îi las pe ei să decidă și pe cei care au urmărit show-ul în direct. Eu simt că, având de partea mea publicul și toate opiniile favorabile venite din partea unor specialisti în muzică, ale unor oameni pe care eu nu-i vedeam decât la televizor în copilărie, având de partea mea votul maxim dat de președintele juriului, simt că am făcut o figură bună. Este tot ceea ce mi-am dorit.

 Ai spus într-o emisiune televizată că punctajele unor anumiți jurați, în afară de Mădălin Voicu, ți s-au părut ciudate. De ce crezi că ai fost aspru depunctată de juriu? 

Am spus-o și imediat după selecția națională, m-am pus în pielea juriului care se gândea pe cine trimitem la Eurovision, locul unde se vor bate toate țările europene ca să câștige un premiu și unde sunt alte exigențe. Nu au rost aici nici orgoliile noastre naționale, nici cele legate de imagine. Cred că cei din juriu au gândit obiectiv, pentru că trebuia să dea României un reprezentant foarte bun. Din punctul meu de vedere, Paula și Ovi pot face față acestei provocări și eu le doresc mult succes.

 

 Per total, ești mulțumită de prestația ta de la Brașov, pe scena Teatrului Dramatic? 

Este mai mult decât mă așteptam să se întâmple. Am avut un show pe care l-am conceput de la A la Z,  împreună cu echipa mea și compozitorul piesei, Bogdan Tașcău, în doar trei zile. Am avut la dispoziție doar șapte zile, din momentul în care am aflat că  am trecut în finala națională și până în momentul show-ului. În tot acest timp, a trebuit să filmez 12 emisiuni “Mireasă pentru fiul meu”, asta  însemnând peste 20 de ore de emisiune pe post, a trebuit să fac repetiții cu cei din backing vocals, să găsesc coregraf, să ne imaginăm scena, să ne vedem scenografia, să facem rost de mașina de fum și de felinarul pe care l-am găsit la un liceu de muzică din Brașov. Toate aceste lucruri au însemnat un efort extraordinar de mare pe care noi l-am făcut în câteva zile și îmi pare extraordinar de bine că publicul a apreciat prestația noastră. E tot ce contează.

 Paula și Ovi vor merge la Copenhaga. Crezi că melodia lor are toate ingredientele pentru o piesă puternică de Eurovision? 

Este posibil, având în vedere câștigătorii ultimilor ani. Probabil că asta au luat în considerare și membrii juriului, având în vedere că acolo fiecare vine cu un aer extrem de energic , contemporan și comercial. Mă gândesc că de aceea au câștigat Paula și Ovi. Iar eu vin cu aprecierea mea personală la adresa experienței lor. Oamenii care au fost acolo sunt clar mai pregătiți decât cei care doar aspiră să meargă acolo.

 Piesa „One more time” a avut un un succes răsunător. Te gândești să lansezi și alte piese, eventual să faci și un album în acest an? 

Da, mi s-a propus acest lucru. Sunt în discuții cu Cat Music și chiar ne dorim să lansăm această piesă făcându-i un videoclip. De asemenea, mi-aș dori ca Vaida să semneze primul ei album personal cu acest nume, pentru că eu am mai făcut parte din două trupe, acum zece-doisprezece ani, pe vremea când valul etno era unul extrem de mare. Din păcate, nu se compară experiența unor trupe de muzică etno cu aceea a unui brand pe care să ți-l faci din numele tău, cu melodiile tale proprii, cu stilul care până la urmă ți se potrivește cel mai bine. De aceea îmi doresc ca anul 2014 să-mi aducă și primul meu album, semnat Vaida.

Cum se chemau cele două trupe în care ai cântat?

Hora și Dor. Am fost în acel val etno cu Ro-mania și K 1, a fost introducerea mea în muzică, în anul 2003. Am învățat foarte multe din această experiență, nemaipunând la socoteală turneele din străinătate, din China și până-n Spania.

 Ai debutat în televiziune în 2006 la postul Favorit Tv. Ce amintiri din acea perioadă ne poți împărtăși? 

Am debutat în televiziune în 2004, la Național TV, și apoi, două luni mai târziu, m-am mutat la Favorit TV. Deci munca mea în televiziune a început acum zece ani. Întotdeauna am lucrat la emisiuni în direct, am fost prezentator de cursă lungă. La nici două luni de experiență ca reporter, am început să prezint emisiuni matinale de patru ore în fiecare zi, în direct, alături de Cosmin Seleși, care astăzi  îmi este coleg la Antena 1. Noi doi avem o istorie foarte frumoasă împreună. Acum zece ani, eu și Cosmin Seleși țineam în spate un post de televiziune, Favorit TV, asigurându-i 20 de ore de direct pe săptămână, plus o altă emisiune de vineri seara, de prime-time, tot în direct, de trei ore, pe care o făceam în aer liber. Așadar, eu am crescut cu emisiunile în direct. Acolo m-am format ca prezentator și ca om. Am muncit pentru fiecare oră de direct și asta m-a ambiționat să fiu din ce în ce mai bună. Și mai vreau să subliniez ceva: nu sunt nici actriță, nici cântăreață! Sunt jurist! Am absolvit Facultatea de Drept în anul 2005, la Stat, la Universitatea din București. Am stat la cămin în timp ce făceam aceste emisiuni în direct. Am și un master în Drept Comunitar European și un altul în Comunicare și Relații Publice la SNSPA, și am absolvit și Relații Internaționale, la Institutul Diplomatic Român. Tot ceea ce fac acum este exclusiv pe baza talentului pe care mi l-a dat Dumnezeu, fără ca eu să fi făcut vreodată cursuri sau studii de actorie sau muzică. Deci eu trăiesc exclusiv pe baza talentului meu!

 ”Mireasă pentru fiul meu” este cel mai iubit reality show și acest lucru se reflectă în audiențele acestuia. Dacă  ai fi fost doar un  telespectator  în ce măsură ai fi fost tentată să te înscrii în competiția pentru marele premiu și bineînțeles pentru a-ți întâlni sufletul pereche? 

Trebuie să mărturisesc că nu urmăream acest show, până să-l prezint eu. Însă la ceva vreme după ce am intrat în pâine, am înțeles cât de mult m-a schimbat pe mine show-ul ăsta. Am învățat ce înseamnă competiția și cât de ambițios și de puternic trebuie să fii ca să reziști. Foarte multă lume urmărește show-ul “Mireasă pentru fiul meu”, dar foarte puțini s-ar încumeta să intre într-o astfel de aventură. Să stai un an de zile izolat într-o casă, cu niște oameni străini, care-ți vor deveni într-un timp scurt cei mai buni prieteni sau cei mai mari dușmani… să rupi un an de zile din viața personală, socială, profesională  pentru a te dedica unui show care-ți devine aproape ca un drog – pentru că nu mai poți trăi fără el nici tu, concurent, nici tu telespectator -, pentru a arăta lumii că trebuie să fii cel mai bun, că merită să fii votat și să ajungi în finală, toate astea nu le pot face foarte mulți.

Acum, după trei ani de emisiune, cred că aș face nebunia asta, dacă aș fi cu zece ani mai tânără, dar cu mintea de acum. Îmi dau seama că mi-aș testa niște limite pe care, dacă le depășesc, aș fi cu adevărat pregătită pentru orice în viața asta. Numai cei care au trecut pe aici sau care ne urmăresc pot înțelege ceea ce spun. Este un show foarte greu, poate și de aici audiența mare, pentru că cei de acasă se pun în pielea concurenților pe care îi susțin și vor să vadă cum ar reacționa ei, dacă ar fi puși în aceleași situații. Este un show extrem de greu pentru psihic, în primul rând.

 Ce alt format de televiziune ți-ar plăcea să moderezi în viitor? 

Mie îmi plac foarte mult formatele de televiziune care mi s-au dat cu ocazia sărbătorilor speciale, de Revelion sau de Paști. Sunt emisiuni în care mă regăsesc cu totul, în care am parte de scenete de teatru, de umor, de intervenții muzicale, fie că sunt folclor, fie parodii după melodii celebre. Iubesc folclorul autentic, imi plac invitații care spun glume, îmi place românul așa cum este el pur, cu simțul umorului, care face haz de necaz, dar îmi plac și discuțiile de suflet, legate de familie, de viață, de împliniri. Îmi plac lucrurile de calitate și mi-ar plăcea să fac emisiuni care să îmbine toate genurile astea: muzică, dans, veselie, umor, confesiuni, parodii, teatru. Un fel de… teatru de revistă.

 Actoria te-a consacrat în showbiz-ul românesc. În ce piese te pot vedea cei care te îndrăgesc? 

Cei care mă îndrăgesc mă pot vedea în cel puțin două spectacole la Teatrul de Revistă, “Revista revistelor” și “Aplauze, aplauze”. Din toamnă, sper să mă revadă pe scena Teatrului de Operetă și Musical Ion Dacian, într-un musical de mare succes, “Rebecca”.

 Anul trecut ai câștigat două premii Radar de Media (Cel mai bun prezentator TV și Cel mai bun reality Show). În acest an ești din nou nominalizata în cadrul acelorasi premii de către cititori și ocupi un loc fruntaș în top 10. Crezi că vei reuși să primești un nou trofeu?

Îmi doresc din suflet asta, aș fi ipocrită să nu recunosc. Până la urmă, publicul este cel care-ți dă forța și energia să mergi mai departe. Aceste voturi sunt importante pentru că îți arată susținerea pe care o ai, însă nu pot să spun că, dacă nu aș câștiga, aș fi mâhnită, pentru că oamenii mi-au arătat o dată că sunt cu mine. Nu sunt singurul prezentator din România, poate sunt cel de cursă lungă și zilnic pe ecran, dar mai sunt și alții cu adevărat foarte buni, iar oamenii trebuie să voteze așa cum simt. Votul lor de până în acest mpment mă onorează și mă obligă să păstrez în continuare aceeași stachetă, să le arăt că n-au investit încredere în mine degeaba.

 În final, te rog să transmiți un mesaj cititorilor Radar de Media. 

Le mulțumesc că au citit tot acest interviu (râde), le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordă prin intermediul votului pe care mi l-au dat anul trecut și pe care sper să-l am și anul acesta și le promit să nu-i dezamăgesc nici de acum încolo.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 11, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: