THEMEDIATHOR

Gazprom pune banii pe masa pentru benzinariile din Romania

Compania petroliera NIS Petrol, divizia sarbeasca a gigantului rus Gazprom Neft, are planuri mari in tara noastra. Conducerea firmei sustine ca pune banii pe masa pentru sute de benzinarii si exploatari de gaze si petrol in vestul Romaniei.
benzinarie-Gazprom

Reprezentantii NIS Petrol afirma ca au luat legatura cu toate companiile pertoliere din Romania, inclusiv cu Petrom, pentru a cumpara „cu banii jos” statii de carburanti. Gigantul Gazprom vrea sa intre in forta pe piata carburantilor din Romania si poate constitui o concurenta serioasa inclusiv pentru OMV in tara noastra. Aceasta deoarece Rusia – care a fost declarata de FMI, Banca Mondiala si alte organizatii de acest gen drept economie de piata, desi are preturi controlate la gaze, petrol si energie – poate intra pe piata romaneasca foarte usor, cu carburanti la preturi ca in Rusia, adica sub cele practicate in UE.

Achizitii masive

Oficialii NIS Petrol au declarat, ieri, ca au suficiente fonduri pentru benzinarii, dar si pentru inceperea exploatarii gazelor si titeiului in vestul Romaniei. „Avem banii pe masa, putem sa-i investim si maine”, a declarat directorul general al NIS Petrol Romania, Vadim Smirnov. „In ceea ce priveste negocierile pentru achizitia de statii, ne-am exprimat disponibilitatea fata de Petrom, daca vor avea dorinta sa-si reorganizeze portofoliul”, a declarat, ieri, director executiv al companiei, Ileana Sorina Baltatu, lasand sa se inteleaga ca negocierile cu aceasta companie sunt in stadiu avansat. Gazprom are, in prezent, 15 benzinarii in Romania si vrea sa mai cumpere minimum 100 de statii de carburanti de la Petrom. NIS Petrol colaboreaza cu patru companii de petrol si gaze din Canada, Irlanda, Marea Britanie si Romania, in sase blocuri petroliere din Bihor (Baile Felix) si Timis (Periam, Jimbolia).

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 5, 2014 by and tagged , , , , .
%d bloggers like this: