THEMEDIATHOR

Digi 24 are oficial audiențe de la 1 martie. Câți români s-au uitat la postul RCS în ultimele zile. Canalul, mult în urma celorlalte

Postul de știri Digi 24 are oficial date de audiență, zilnic, începând cu 1 martie. Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, ce audiențe a avut Digi 24 în primele zile de primăvară și care au fost cele mai urmărite emisiuni ale canalului RCS.

digi-24-1

De menționat că Digi 24, deși a fost declarat liber la retransmisie, nu este inclus încă pe toți operatorii de cablu (cum ar fi UPC).

Câți români s-au uitat la Digi?

Câteva concluzii:

Ca observație generală, Digi 24 a avut o audiență cam la jumătatea postului Realitatea TV și de zece ori mai mici decât Antena 3, pe național și la orașe.

Diferențele sunt mai mici pe publicul comercial, unde Digi se apropie de Realitatea TV după media pe zi. Nu și seara.

O altă tendință interesantă după câteva zile de măsurători, neîntâlnită la celelalte posturi: seara, în intervalul de maximă audiență, când ratingul televiziunii, în mod normal, crește, la Digi 24 este egal sau chiar mai mic decât cel din timpul zilei.

A patra observație: intervalul de prânz: 12.00-15.00 are cele mai bune cifre, mai ales pe targetul comercial.

Audiențele Digi 24, în primele zile de martie:

NAȚIONAL. După media pe toată ziua, Digi 24 a avut o medie de aproximativ 50.000 de telespectatori pe minut, la nivelul întregii țări, după media pe zi. Cifra a fost puțin mai ridicată ieri – 62.000 de români, într-o zi încărcată cu evenimente (dosarul Transferurilor, validarea Guvernului).

Ca o comparație, Digi 24 a avut o audiență de zece ori mai mică decât a Antenei 3 (cel mai urmărit post de știri) și aproape de trei ori mai mică decât ratingul Realitatea TV.

URBAN. La orașe, în primele zile din martie, Digi 24 a avut o medie de 35.000 de telespectatori. Tot ieri a fost cea mai bună zi: aproape 50.000 de orășeni pe post.

COMERCIAL. Situația este diferită pe targetul comercial 18-49 de ani. După media pe zi, Digi 24 se apropie de Realitatea TV. Seara, în Prime-Time însă, Digi 24 este mult în urma celorlalte canale și pe acest target.

SURSA:Paginademedia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 5, 2014 by .
%d bloggers like this: