THEMEDIATHOR

Stirileprotv.ro lansează petiţia prin care cer autorităţilor îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a vârstnicilor

Ştirile ProTV au arătat în cadrul campaniei Tu ştii ce mai fac părinţii tăi? problemele cu care se confruntă bătrânii de care nu mai are cine să se preocupe, iar acum telespectatorii ProTV pot oferi şansa unei vieţi mai bune vârstnicilor copleşiţi de neputinţă semnând petiţia găzduită de stirileprotv.ro 

romania-te-iubesc1

Prin această petiţie, Ştirile ProTV cer autorităţilor: respectarea demnităţii umane, îmbunătăţirea legislaţiei şi dezvoltarea unei strategii pentru susţinerea bătrânilor singuri, dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu, creşterea capacităţii de cazare a bătrânilor în cămine, încurajarea înfiinţării de cămine private şi de centre de zi pentru vârstnici, crearea unui număr de urgenţă dedicat persoanelor în vârstă, efectuarea unui recensământ al bătrânilor care trăiesc singuri.

„România e plină de bătrâni abandonaţi, iar fenomenul este comparabil cu cel al copiilor lăsaţi în grija bunicilor, de părinţii plecaţi la muncă în ţări străine. Cei mai mulţi părinţi şi-au făcut deja un rost acolo, şi-au luat copiii şi nu se mai întorc. Bătrânii sunt practic al doilea val de abandonaţi. Autorităţile nu au prevăzut acest fenomen, nu au nicio strategie privind îngrijirea bătrânilor, habar nu au câţi oameni sunt în nevoie şi nici nu pare să le intereseze”, a declarat Anca Nastasi, unul dintre coordonatorii acestei campanii.

„În fiecare dintre bătrânii filmaţi mi-am regăsit bunicii. I-am înţeles că nu se pot rupe de casele lor pentru că nici bunica mea, după ce a rămas singură, nu a vrut să vină să locuiască împreună cu noi. Statul are însă obligaţia de a se preocupa şi de a ajuta bătrânii singuri”, mărturiseşte Paula Herlo, coordonator al campaniei Tu ştii ce mai fac părinţii tăi?. 

Sursa

Leave a comment

Information

This entry was posted on February 27, 2014 by and tagged , , , , .