THEMEDIATHOR

Petru Buiuca, primul MasterChef al României, îşi deschide Atelier Culinar

petru-buiuca

Petru Buiuca este in pregatiri intense pentru inaugurarea unui spatiu concept care ii poarta semnatura, primul sau Atelier Culinar.

Este primul MasterChef al Romaniei, s-a remarcat in concursul de la Pro TV prin originalitate si curaj, a pus umarul la deschiderea unui studio de gatit in Bucuresti, alaturi de alti concurenti, iar acum isi deschide propriul atelier de gatit.

“Noua locatie reprezinta visul meu de cand am castigat MasterChef. Inseamna o locatie sub forma unui Atelier Culinar. Am vazut cam tot ce inseamna cursurile, trainingurile si show-urile culinare.

Am vazut ce inseamna sa ai un restaurant. Acum stiu exact ce o sa fac. Este un concept liber, in care eu gatesc, iar oamenii vor degusta, vor interactiona si pur si simplu se vor relaxa. Gata cu mirosuri grele, cu treburi de facut.

Este, daca pot sa o spun asa, o locatie in care se va folosi terapia culinara. Vii, vezi, intrebi, mananci, vorbesti cu prietenii, cunosti oameni noi, gatesti daca ai chef. Un fel de club pentru pasionati, pe scurt: Atelierul Culinar.”

Petru mai povesteste ca Atelierul Culinar va avea un program special si va fi deschis de cate ori el se va afla in tara:

“Cand sunt aici, va fi deschis. Cand voi fi plecat, va fi inchis. Eu intampin oamenii, eu vorbesc cu ei, eu fac experimentele culinare. Vreau sa interactionez la maximum.

Oamenii vor putea privi, degusta, intreba sau chiar sa gateasca. Atelierul Culinar se adreseaza clar pasionatilor de gatit! Nu e cafenea, nu e restaurant, nu e ceainarie. Se va intra doar cu rezervare nominala.

Vorbim de o capacitate de maximum 12 locuri. Oricine va pasi in aceasta locatie va sti clar la ce sa se astepte: o atmosfera intima, fara agitatie, plina de eleganta si cu mirosuri frumoase. Si, binenteles, voi fi acolo sa il intampin asa cum merita.”

La capitolul meniuri, castigatorul “MasterChef” spune ca va face personal lista si ca preparatele vor fi noi, inedite, in stilul sau:

“Deja pot spune ca mi-am format un stil. Aici il voi perfectiona. Voi incerca sa experimentez cu cat mai multe produse inedite, exotice si rar intalnite. Si voi incerca sa redescopar gusturi noi impreuna cu invitatii mei.

Preturile vor fi super accesibile si va exista inclusiv posibilitatea realizarii unor abonamente lunare. Imi doresc sa creez o comunitate in jurul mancarii si a tot ce inseamna pasiune culinara”, mai spune acesta.

Desi porneste la drum in propria afacere, Petru marturiseste ca va continua colaborarea cu studioul de gatit pe care l-a deschis impreuna cu Alexandru Cirtu si Mehrzad Moghazehi.

“Colaborarea cu Hot Food and Bar Studio va ramane. Au fost 8 luni inainte de deschidere in care am aflat ceea ce inseamna deschiderea de restaurant de la zero.

Apoi, lunile astea in care mi-am dat seama cum e sa il conduci. Oricum, fara Alexandru Cirtu aceasta locatie se inchidea de mult. Nu pentru lipsa clientelei, rulajului financiar sau alte motive clasice. Ci datorita implicarii sale zilnice.

Acest pas nou, acest Atelier Culinar, inseamna insa toate experientele mele adunate pana acum si puse in practica. Si e un vis implinit! Asta imi doream inca de dupa MasterChef, care mi-a deschis noi orizonturi! Acum sunt mult mai bine pregatit pentru asa ceva!”, declara Petru.

Sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 26, 2014 by and tagged , , .
%d bloggers like this: