THEMEDIATHOR

Slavă Domnului! După 24 de ani de presă, Luana Ibacka spune: “PA, PA, TELEVIZIUNE!”

Dacă vreţi să vedeţi cum o ia lumea pe arătură, citiţi cum a ales Mima Pădurii să o facă: şi-a luat autointerviu!!!!! Păi cine altcineva şi-ar fi pierdut vremea…

Luana_Ibacka_df630b5f06

S-a lansat în presă, în urmă cu 24 de ani, odată cu prima adiere de libertate românească, scriind sub îndrumarea lui Ion Cristoiu la “Zig Zag”. Astăzi, Luana, care, între timp a crescut frumos în mass media din care şi-a făcut un stil de viaţă, dă o veste care, pentru mulţi, pare de neînţeles: renunţă la televiziune. “Pentru o vreme”, spune ea.

Anunţul a fost făcut pe blogul ei, într-o manieră ingenioasă: interviu cu sine însăşi, că, dacă tot există autoportret, de ce n-ar exista şi autointerviu?

Interviul pe care Luana şi-l acordă oferă, cu oarecare rezerve, explicaţii ale deciziei ei. Spus sub forma unei poveşti a divorţului de soţul – cariera – şi a dedicării în exclusivitate amantului – corpul – motivul renunţării la televiziune este, se pare, nevoia de a acorda o mai mare atenţie vieţii şi relaţiilor de familie, dar mai ales, sieşi.

“Sunt bine. Am «divorţat» recent de soţul meu TV-ul.. M-a părăsit de Crăciun, şi am mai stat în agonia sfarşitului de relaţie până azi. Azi m-am eliberat complet. Rămân a amantului meu, un timp”, scrie Luana.

Anunţul este cu atât mai misterios cu cât, din modul în care sunt expuse faptele, ar putea fi trase două concluzii: fie că este vorba despre o problemă serioasă de sănătate – fapt infirmat de Luana -, fie emisiunea ei “Luana Show” – pe care o prezintă în fiecare duminică la Prima TV şi care este o schimbare de identitate a emisiunii ei “Cunoaşte, Visează, Iubeşte!” – se apropie de sfârşit.

Cer este că, “ Ies din rolul de jurnalist şi personaj TV. Devin COMUNICATOR al valorilor mele indiferent unde mă poartă paşii. Am un studio TV acasă, îl voi folosi fix cum îmi doresc. Şi o să schimb viaţa oamenilor, când eu voi fi total independentă de trecutul profesional, care este total irelevant pentru ceea ce azi se petrece”, spune ea.

Ce o nemulţumeşte pe Luana Ibacka? Modelele feminine cacofonice, de tipul Monica Columbeanu, “societatea bolnavă şi imbecilizată” ţinută în această stare de mass media, sunt, din spusele ei, motive suficient de puternice pentru a spune “Pa, pa, televiziune?”

Ce va face vedeta de acum înainte?  ”Am să mă ocup de mine. (…) Corpul obosit şi epuizat deseori. În el e inima şi sufletul, creierul,mintea, e universul căruia îi acord extrem de puţin.. O să îl ascult din ce în ce mai mult.(…) Contează să mă simt sănătoasă şi liberă. Să nu mă doară nimic. Să mă bucur că respir,văd şi merg, atât de mult, încât să îmi pot face din existenţă o artă de a trăi, aşa cum spun de când scriu“, mai spune Luana Ibacka.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 24, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: