THEMEDIATHOR

“Adriana Lecouvreur” – montată special pentru Angela Gheorghiu la Opera de Stat din Viena – primită cu ovații

Premiera absolută a Operei de Stat din Viena – “Adriana Lecouvreur” – cu Angela Gheorghiu în rol titular a fost primită cu ovații ale publicului, iar presa de specialitate a calificat spectacolul drept suav, rafinat și, în concluzie, cadrul perfect pentru o divă absolută.

angelaviena

Spectacolul în care a strălucit soprana este, de altfel, montat pentru prima dată pe scena operei austriece.

Românii o pot urmări pe Angela Gheorghiu în acest spectacol, pe 23 februarie, pe site-ul transmisiilor live creat de Opera de Stat din Viena, începând cu ora 18,30.

“Angela Gheorghiu ne demonstrează în opera ‘Adriana Lecouvreur’ că posedă o voce impunătoare, care câștigă volum și intensitate în registrul acut (…) Gheorghiu reușește să convingă în momentele esențiale ca o interpretă a liniilor lirice, al cărei legato dovedește o mare sensibilitate muzicală. Și cu acest rol se identifică bine, devenind o tânără care nu deosebește întotdeauna între viață și scenă”, scrie cotidianul Der Standard, citat de Agerpres.

Spectacolul din 22 februarie va fi transmis live pe site-ul Operei de Stat din Viena. Pentru România, transmisia se va realiza a doua zi, pe 23 februarie, de la ora 18,30. Pentru vizionare se va plăti o taxă de 14 euro, pe site-ul.

Opera “Adriana Lecouvreur” de Cilea este o coproducție a Operei de Stat Viena cu Opera Regală Covent Garden Londra, Teatrul Liceu din Barcelona, Opera din San Francisco și Opera Bastille din Paris.

Alături de Angela Gheorghiu, din distribuția spectacolului de la premieră mai fac parte Massimo Giordano, Elena Zhidkova, Alexandru Moisiuc, Raúl Giménez, Roberto Frontali, Jongmin Park, Jinxu Xiahou, Bryony Dwyer și Juliette Mars. Conducerea muzicală este asigurată de Evelino Pido. Regia este semnată de David McVicar, incheie sursa citata stirea.

 

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 20, 2014 by .
%d bloggers like this: