THEMEDIATHOR

Directorul TVR Internaţional confirmă că Stelian Tănase a oprit emisia TVR Moldova

Beatrice Comanescu

Beatrice Comănescu, nimeni alta decat directorul TVR Internaţional, din partea TVR, a mărturisit faptul că Stelian Tănase, seful TVR,  a sunat-o şi i-a ordonat întreruperea emisiei TVR Moldova. Motivul? S-a dorit difuzarea documentarului ”Moştenirea Clandestină”.

Astfel, Stelian Tanase a cerut intreruperea emisiei postului TVR Moldova, din cauza faptului ca documentarul Mostenirea Clandestina” face propaganda comunismului.

”Stelian Tănase m-a sunat și-a mi-a cerut să opresc emisia TVR Moldova.  Este fără precedent. Niciun director general sau președinte al TVR, nu a întrerupt emisia. Întreruperea s-a făcut fără argumente, pe un ton, să zicem intempestiv. Nu este în regulă ceea ce s-a întâmplat. Grilele TVR sunt realizate de către canale, aprobate de directorul de programe. Înainte era un consiliu de programe care nu mai există, care aproba aceste grile. Această grilă cadru a fost aprobată în urmă cu aproximativ două luni.”, declara Comanescu pentru site-ul exclusivNEWS.ro, citat de EVZ.ro.

Beatrice Comanescu a mai anuntat faptul ca nu si-ar fi dorit sa isi incheie cariera asa – Nu aș fi vrut ca la final de carieră să am asemenea întâmplare. Ceea ce mă face să am întrebări vis a vis de utilitatea serviciului public în condițiile în care emisia se întrerupe arbitrar și fără argumente. Ceea ce se întâmplă este revoltător. Stelian Tănase m-a acuzat că fac propagandă comunistă prin difuzarea documentarului Moștenirea Clandestină.”, conchidea directoarea.

Pe data de 7 februarie 2014, la ora 14, TVR Moldova incepea seria documentarului ”Miscarea Clandestina”, realizat de Monica Ghiurco. După opt minute de difuzare, documentarul a fost oprit brusc la ordinul lui Stelian Tănase, mai scrie sursa citata.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 18, 2014 by and tagged , , .
%d bloggers like this: