THEMEDIATHOR

Circ la CNA pe amenda lui Turcescu. Amenda de 70.000 lei pentru B1 TV ramane

Consiliul Național al Audiovizualui a decis să mențină amenda de 70.000 de lei pentru postul B1 TV. După mai bine de o oră și jumătate de discuții, majoritatea membrilor CNA au decis să mențină sancțiunea, deși Narcisa Iorga, membru CNA, a propus o somație. Noa propunere nu a reușit să adune decât trei voturi, Iorga, Florin Gabrea și Valentin Jucan.

semn-1024x768

Valentin Jucan a confecționat un obiect prin care arată că presa liberă este în lanțuri din cauza a opt membri CNA. Semnul a apărut pe biroul lui Jucan imediat după ce a fost respins diminuarea sancțiunii pentru B1 TV.

Narcisa Iorga – Dacă toți colegii au primit pe e-mail solicitarea noastră, cred că este suficient de clară solicitarea noastră de rediscutare împreună a celor două sancțiuni. Așa cum arătam în scris, sancțiunile de 50.000 de lei la Antena 1, respectiv 70.000 de lei la B1 sunt disproporționate în raport cu abaterile.
Dacă în cazul B1 TV s-a discutat despre emisiunea lui Robert Turcescu care își exprimă opinia cu privire la „marțea neagră”, iar argumentele nu se făceau referire la afirmațiile lui Dan Puric. În ce privește Antena 3 era vorba de o emisiune întreagă care dura 3 ore în care se făceau atacuri josnice la mai multe pers publice.

Din punctul nostru de vedere B1 este discriminat, din punct de vedere al exprimării unei opinii care nu convine majorității. Ori codul etic al membrilor CNA, pe care nu l-am votat, dar CNA că merită respectat, prevede criteriul nediscriminării, neutralității politice, al imparțialității.
Consider că trebuie să revenim asupra deciziilor luate și am insistat să se revină cam în aceeași termeni în care s-a revenit în cazul Antena Stars. Am cerut și noi ședință specială, înțeleg că nu s-a reușit.

Laura Georgescu – O să vă rog să luați în calcul că cele două puncte sunt distincte. Mai mult, al doilea subiect are și un viciu de procedură. Am să vă rog să vă opriți a reîncerca să le puneți în oglindă. În cazul B1 TV se face referire la un număr de patru emisiuni difuzate în noiembrie și decembrie. Antena 3 a beneficiat de asemenea de celeritatea rediscutării pentru că s-a insistat pe acest subiect. Nu au fost niciodată tratate în oglindă.

Sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 18, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: