THEMEDIATHOR

Epurarea masivă din ProTV confirmă faptul că, atunci când era mare șef la CME, Adrian Sârbu a ”lucrat” mai mult pentru el, decât pentru compania lui Lauder

Unii ar putea crede că epurările din ce în ce mai puțin chirurgicale care se petrec zilele astea în Pro sunt efectele demisiei ex-mogului Adrian Sârbu. Nici vorbă! Acțiunile luate de lituanianul Alexander Cesnavicius (cel care a înlocuit-o în funcţie pe Anca Budinschi) sunt consecința faptului că fostul CEO, Sârbu adică, a cheltuit bani cu nemiluita, dar a avut mare grijă ca beneficiile să fie de parte a lui și mai puțin de partea CME. Toată presa lumii civilizate știe asta, numai la noi batista este așezată, aiurea, pe țambal.

1335170033a1

Treaba a ieșit la iveală mai cu seamă după ce americanii de la Time Warner au intrat ca acționari grei în CME. Pe cale de consecință, sărmanul Cesnavicius este nevoit să ia decizii neplăcute dpv uman, dar absolut necesare pentru a opri declinul financiar, și nu numai, al investițiilor CME din România.

Revenind la lucruri ceva mai concrete, amintim aici că vineri, Maria Apostol, Marketing&Corporate Affairs Director, a părăsit trustul Pro. Evident, pe modelul A. Sârbu, nici Maria Apostol nu a precizat motivele. Așa se face la casele mari, nu zici că te-au dat afară, ci că bla-bla-bla.

Maria Apostol nu era tocmai fitecine în trustul Pro. Longevivă în funcţie (13 anișori,cifră cu ghinion?) având relaţii speciale cu Adrian Sârbu, doamna Apostol a fost un abil gardian al imaginii ProTv.

De altfel, în ultima vreme, nume grele din top managementul stației din Pache au ales alte drumuri. Amintim aici câteva elemente ale artileriei grele:  Zoe Vasilescu, Ciprian Stancu sau Directorul Executiv al Pro Tv, Elena Petre, au părăsit compania. Mai mult, surse Mediaddict afirmă că exodul e în plină desfășurare. Pe sub indicatorul pe care scrie “Exit” vor trece în curând şi Costi Mocanu (Voyo), luând calea ”aleasă” deja și de Cosmin Ion (fiul Ruxandrei Ion), CEO Media Pro Entertainment (și Pictures, desigur).

La capitol vedete, lista dezertorilor este mult mai corpolentă plecărilor de la Pro este însă mult mai lungă, Divertis, Spitalul de demență,  Ruxandra Ciuhulescu etc ne spun că și șurubul de la butoiul cu parale s-a strâns grav, grav de tot. Apropo, și Dansez pentru tine va dispărea din grila stației inventate de Sârbu. Deci, mai subțire cu megashowurile, se caută noi modele…

Desigur treba vine într-un context dificil:  CME a raportat pierderi peste pierderi, bugetele de publicitate  tv au scăzut drastic de la an la an, au fost operate reduceri, tăieri, bref, daraveli de criză…

În orice caz, ce a lăsat în urmă Adrian Sârbu nu pare a fi deloc pe placul noii stăpâniri. Ce fel de colos media este Acela care nu-şi mai poate susţine tentaculele? în  condiţiile în care nici în celelalte ţări unde operează CME situaţia nu stă chiar pe roze.

În egală măsură, noile tehnologii şi noile tendinţe spre care se îndreaptă audiovizualul  îl vor obliga pe Alexander Cesnavicius să practice o politică de downsizing la Pro. În toate sensurile posibile…

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 17, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: