THEMEDIATHOR

Britanicii preferă televizorul. Patru ore în fața micului ecran, doar trei minute pe dispozitivele mobile

Screen-Shot-2014-02-17-at-2.04.07-PM

Discuțiile privind dispariția consumului tradițional de TV sunt încă departe de realitățile pieței. Britanicii petrec în medie trei ore și 55 de minute în fața televizorului, pe zi, și doar trei minute pe dispozitivele mobile, scrie The Guardian, care citează un studiu realizat în 2013.

Ziarul din Marea Britanie mai scrie că va mai trece ceva timp până când tabletele și telefoanele inteligente vor revoluționa uitatul la televizor.

Consumul tradițional de televiziune a scăzut în Marea Britanie cu doar nouă minute, față de 2012 an în care Londra a găzduit Jocurile Olimpice, un eveniment de mare audiență.

Anul trecut, dispozitile mobile – smartphone-uri, tablete si laptopuri – au fost folosite, în medie, de britanici timp de trei minute și 30 de secunde, pe zi. Asta înseamnă o creștere de 30 de secunde față de anul 2012.

Cu toate acestea, s-a înregistrat o scădere a consumului liniar de televiziune. Oamenii preferă să-și înregistreze programele preferate difuzate pe televiziuni și să-și construiască astfel o grilă personalizată.

Dacă în urmă cu doi ani 89,9% din populația Marii Britanii urmărea programele TV așa cum erau ele difuzate de posturi, anul trecut acest procent a ajuns la 88,7%.

SURSA:Paginademedia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 17, 2014 by .
%d bloggers like this: