THEMEDIATHOR

Trustul care editează Gazeta de sud, patronat de Păunescu, a primit în sfârșit licență

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să acorde o licență audiovizuală prin rețelele de telecomunicații societății S.C. Media Sud Europa SA pentru postul Alege TV.

Screen-Shot-2013-09-19-at-14.55.52

Reprezentanții societății s-au aflat în fața CNA pentru a treia oară, întrucât primele două solicitări le-au fost respinse.

Postul, ca și trustul de presă Gazeta de Sud, este deținut de familia Păunescu, care este prezentă și în acționariatul B1 TV.

Potrivit documentației depuse la CNA, bugetul de cheltuieli al companiei pentru anul 2014 se ridică la 514 944 lei, iar în 2015, de 562 163 lei.

Christian Mititelu – Sunteți la al treilea nume schimbat. Schimbați și numele trustului?

Ștefan Voinea, directorul grupului Media Sud: L-am schimbat doar pentru televiziune. Este un nume pe care îl aveam deja. Am decis că este mai bine să diferențiem postul de publicația pe care o deținem.

Monica Gubernat, membru CNA – Cum mă convingeți că veți fi imparțiali, echilibrați… cam tot ce susține codul? Nu este vina dumneavoastră, acționarul dumneavoastră mai are o televiziune, care numai imparțială nu este.

Monica Gubernat face referire la televiziunea de știri B1 TV.

Ștefan Voinea- În primul rând, trustul Gazeta de Sud nu are nicio legătură cu postul de televiziune despre care vorbiți. Nu putem plăti pentru ceea ce nu facem noi.

Societatea s-a mai prezentat de două ori în fața CNA cu două variante de nume, dar nu i-au convins pe membrii CNA. Astfel, prima dată Monica Gubernat a propus amânarea acordării unei licențe deoarece denumirea postului, GDS, coincidea cu acronimul ONG-ului Grupul pentru Dialog Social. Propunerea ei a primit șapte voturi, singurii membri CNA care s-au opus au fost Valentin Jucan și Florin Gabrea.

A doua oară, Media Sud Europa SA s-a prezentat cu o nouă denumire, Gazeta de Sud TV, dar nici de data aceasta membrii CNA nu au fost convinși.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 14, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: