THEMEDIATHOR

Antena 3: O nominalizare la New York Festivals este, în sine, o realizare extraordinară

Acuzată că a cumpărat nominalizări și premii international pentru producțiile sale, Antena 3 reacționează:

Audiențe 4 – 11 noiembrie: Sinteza zilei urcă pe primul loc în Late Night, peste știrile de noapte ale ProTV. În Prime Time, Prima TV se ridică pe locul patru. La divertisment, Ochii din umbră (Prima TV) bate Dansez pentru tine (ProTV)

“O nominalizare la New York Festivals este, in sine, o realizare extraordinara pentru orice profesionist din industria de film si televiziune internationala, iar un premiu este o onoare… Este absurda confundarea taxei de inscriere, solicitata de catre organizatori tuturor participantilor din cele 50 de tari, cu o asa-zisa “plata” pentru facilitarea obtinerii unei nominalizari”, se arata intr-un drept la replica la Antenei 3 la articolul publicat de Reporter virtual: “Cum se cumpara premiile cu care se lauda Antena 3. Mic ghid pentru doritori”.

Comunicatul integral:

Dorim sa furnizam cateva informatii privind modalitatea prin care prestigiosul festival international de televiziune si film din Statele Unite ale Americii face selectia nominalizatilor la premii si acorda premiile.

Este absurda confundarea taxei de inscriere, solicitata de catre organizatori tuturor participantilor din cele 50 de tari, cu o asa-zisa “plata” pentru facilitarea obtinerii unei nominalizari. Taxa de inscriere difera de la festival la altul, in cazul New York Festivals fiind vorba despre o suma de 375 USD pentru fiecare material inscris. Aceasta taxa, insa, nu asigura garantia unei nominalizari in finala si, in niciun caz, premii.

Nominalizarile sunt facute de catre specialisti cunoscuti in domeniu, care evalueaza toate lucrarile inscrise si decid cine sunt finalistii inainte de a decide castigatorii. Antena 3 este nominalizata pentru al doilea an consecutiv in finala premiilor pentru cele mai bune filme si programe TV din intreaga lume, acordate anual de catre New York Festivals, ceea ce reprezinta o adevarata realizare, avand in vedere ca in competitie s-au inscris materiale din peste 50 de tari, fiind prezente nume ca CNN, HBO, ESPN, Al Jazeera, SPIEGEL TV, Deutsche Welle, Showtime Networks, BBC Worldwide, Discovery, National Geographic. De altfel, prezenta celor mai mari nume din televiziunea mondiala reprezinta o garantie a nivelului de profesionalism al acestui festival.

Dupa stabilirea finalistilor, juriul format din mari regizori, scenaristi, producatori, profesionisti si creativi media din intreaga lume decide cele mai bune lucrari inscrise la New York Festivals – Worlds Best.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 13, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: