THEMEDIATHOR

Dosarul RCS – Sorin Alexandrescu a fost scos de pe rol și trimis în camera preliminară. O cerință a noilor coduri penale

Dosarul în care Sorin Alexandrescu este acuzat de șantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei a fost scos de pe rolul instanței și trimis unui judecator de cameră preliminară, potrivit noilor coduri penale, informeaza Mediafax.

Mutarea SURPRIZĂ pe care o pregăteşte RCS&RDS în piaţa media

Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, scoaterea de pe rol a dosarului în care fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata, alaturi de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, si de fostul sef ANAF, Serban Pop, in dosarul privind santajarea lui Ioan Bendei.

La termenul de marti, avocatii si procurorul au aratat ca, in raport de faza de judecata in care se afla dosarul, acesta trebuie trimis unui judecator de camera preliminara, care sa indeplineasca procedurile prevazute de noul cod de procedura penala.

Totodata, instanta i-a pus in vedere procurorului DNA ca unitatea de parchet trebuie sa transmita instantei copii certificate ale rechizitoriului din dosar, care ulterior sa fie remise celor judecati.

Concret, magistratul de camera preliminara care va primi acest dosar se va ocupa de emiterea citatiilor, de furnizarea rechizitoriului si a altor documente din dosar inculpatilor, de verificarea legalitatii rechizitoriului si de solutionarea tuturor exceptiilor ce pot fi invocate de aparatorii inculpatilor sau de inculpati.

Durata maxima in care se poate face acest lucru este de 60 de zile, timp in care judecatorul trebuie sa decida daca investeste instanta de judecata cu dosarul sau daca il restituie unitatii de parchet.

Sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 12, 2014 by and tagged , , , .
%d bloggers like this: