THEMEDIATHOR

Ședință specială la CNA pentru accidentul aviatic din Apuseni: cinci ore de discuții degeaba

CNA a aplicat amenzi totale de 350.000 de lei într-o singură ziDEZBATERI FĂRĂ REZULTAT. Consiliul Național al Audiovizualului a dedicat întreaga ședință de astăzi modului în care principalele televiziuni centrale au prezentat, dezbătut și analizat accidentul aviatic din Apuseni, cu accent pe activitatea Serviciului de Telecomunicații Speciale – STS.

O ședință maraton – trei ore de vizionare, aproape două ore de dezbatere – dar fără niciun rezultat. Nicio decizie. Când s-a pus problema votului, membrii CNA au realizat că sunt …prea puțini. Parte dintre ei părăsiseră ședința între timp.

Paginademedia.ro vă prezintă filmul ședinței de azi, ce anume i-a interesat pe membrii CNA, care au fost problemele și ce s-a hotărât la final.

CNA a monitorizat principalele televiziuni de știri, dar și câteva posturi generaliste, în perioada 20 ianuarie – 5 februarie 2014.

Mai bine de trei ore, membrii CNA au urmărit selecții din mai multe emisiuni difuzate de principalele posturi de televiziune, timp de 16 zile de la producerea accidentului aviatic din munții Apuseni. Apoi au urmat audierea reprezentanților Serviciului de Telecomunicații Speciale, timp de aproximativ o oră și jumătate.

Monitorizarea posturilor Antena 1, Pro TV, Antena 3, Realitatea TV, România TV, B1 TV și Digi 24 a fost făcută de CNA ca urmare a unei reclamații venite din partea STS  în care se spunea la modul general că modul în care televiziunile au dezbătut subiectul accidentului din Apuseni a afectat imaginea Numărului unic de urgență 112, care este un serviciu european” ”prezentarea tendențioasă, comentariile subiective și aprecierile negative” au avut “evidente repercusiuni asupra imaginii statului român”.

La ședința de astăzi a Consiliului au participat, pe lângă reprezentanții mai multor posturi de televiziune, și trei reprezentanți din partea STS: Adrian Fulea (purtătorul de cuvânt al STS), Dănuț Popescu (șef al Directiei Apel Unic de Urgență 112, din cadrul STS) și Andra Untaru (jurist STS).

SURSA:Paginademedia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 11, 2014 by .
%d bloggers like this: