THEMEDIATHOR

Andra si Vunk au incalcat “legea”! Interzisi la TV! Iata ce pot pati si alti artisti!

Andra si Vunk au incalcat Legea audiovizualului dupa ce au inclus in clipurile lor reclama ascunsa la anumite produse. Conform procedurii, trebuiau sa anunte, la inceputul fiecarui videoclip ca va urma „plasare de produse”. Prin urmare, clipurile au fost interzise la TV!

Andra si Vunk au incalcat “legea”! Interzisi la TV! Iata ce pot pati si alti artisti!

In ultimii ani s-a creat un adevarat trend ca artistii sa castige bani suplimentari sau sa isi acopere cheltuielile de productie ale clipurilor sale incluzand in acestea reclama la anumite produse sau servicii.

Au fost dese cazurile in care, pe parcusul derularii actiunii s-au putut vedea branduri ale unor produse cosmetice, bauturi, localuri, alimente.

In mod normal, conform articolului 31, aliniatul 4, litera c si alineatul 5 din Legea Audiovizualului, la inceputul clipurilor ar fi trebuit sa se comunica ca urmeaza „plasare de produse”, pentru a justifica promovarea brandurilor respective.

In cazul clipurilor „Asa, si!” (Vunk) si „Va fi bine” (Andra) acest lucru nu s-a intamplat. Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a interzis aceste videoclipuri de a mai fi difuzate la televizor fara ca acele produse sa fie blurate.  Decizia vine insa dupa cateva luni bune in care clipurile cu reclame au rulat pe posturile TV romanesti.

(Sursa)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 7, 2014 by and tagged , , .
%d bloggers like this: